BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron-Johnson görüşmesinde gündem Rusya----

Macron-Johnson görüşmesinde gündem Rusya

Macron-Johnson görüşmesinde gündem Rusya
05 Şubat 2022 - 23:14 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un telefonda görüştü. İki liderin gündeminde ise ilk sırada Ukrayna-Rusya krizi vardı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron telefonda görüştü. İngiltere Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Johnson ve Macron'un Ukrayna-Rusya krizini ele aldığı ve uluslararası ortaklarla yaptıkları görüşmeler hakkında birbirlerini bilgilendirdikleri ifade edildi.

'Rusya'ya karşı NATO birlikte olmalı' 

Açıklamada, Johnson ve Macron'un mevcut gerilimlere diplomatik bir çözüm bulmanın en önemli öncelik olduğu konusunda anlaştığı ifade edilerek, “Başbakan Johnson ve Cumhurbaşkanı Macron, NATO’nun Rus saldırganlığı karşısında birleşmesi gerektiğini vurguladı. Rusya’nın Ukrayna’yı daha fazla işgal etmesi durumunda derhal yürürlüğe girecek bir yaptırım paketi geliştirmek için birlikte çalışmaya devam etme konusunda anlaştılar” denildi.

Açıklamada, Johnson ve Macron'ın NATO’nun doğu kanadını güçlendirme ve müttefiklerin nerede ve nasıl olursa olsun kötü niyetli Rus faaliyetlerine karşı tam olarak korunmasını sağlamak için yapılacak çalışmaları ele aldıkları aktarıldı.

Macron Rusya'ya gidecek

Başbakan Johnson'ın Cumhurbaşkanı Macron’a yasadışı göç sorunu hakkında Fransa ile çalışma taahhüdünü yeniden vurguladığı ifade edilen açıklamada, liderlerin insan kaçakçılarını durdurmak için işbirliği üzerinde anlaştıkları belirtildi.

Öte yandan Macron’un önümüzdeki hafta Rusya’yı ziyaret etmesi bekleniyor.

Ukrayna Almanya'dan silah talebinde bulundu

 

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko: Görevi bırakabilirim

 

Rusya’da temaslılar için karantina kaldırıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)