Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye ile beraber Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeyen diğer ülke olan Macaristan, müzakere amacıyla iki ülkeye heyet yollayacağını duyurdu.
Macaristan'da hükümetteki Macar Yurttaş Birliği (Fidesz) Grup Başkanı Mate Kocsis, partisinin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda bölünmüş durumda olduğunu ve Ulusal Meclis Başkanı'ndan iki ülkeye heyet yollaması için talepte bulunduğunu söyledi.
Kocsis, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Viktor Orban'ın, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini desteklediğini ama Fidesz milletvekillerinin bu konuda bölünmüş olduğunu belirtti.
Bazı milletvekillerin, İsveç ve Finlandiyalı politikacıların Macaristan'a yönelik tutumlarından ötürü bu ülkelerin NATO üyeliğine destek vermek istemediğini dile getiren Kocsis, "Başbakan (Viktor Orban), İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine destek istedi ama parti grubu, bu konuda çok bölünmüş durumda. Ciddi tartışma çıktı. Birçok milletvekili, 'bu ülkelerin politikacıları son yıllarda temelsiz ve kaba bir şekilde Macaristan'a hakaret ettiler ve şimdi ise iyilik istiyorlar' şeklinde itiraz etti." ifadelerini kullandı.
Parlamento Başkanı'nın bilgi almak ve müzakere amacıyla İsveç ve Finlandiya'ya bir heyet yollayacağını aktaran Kocsis, söz konusu kararın sürecin uzaması ya da ertelenmesi anlamına gelmediğini, üyelik kararının Mecliste verileceğini söyledi.
Rusya-Ukrayna Savaşı'nın Macaristan'ın savaşı olmadığını, hükümetin barış taraftarı olduğunu vurgulayan Kocsis, Fidesz ve Hristiyan Demokratik Halk Partisi (KDNP) gruplarının parlamentoya, savaşla ilgili siyasi bildiri sunacağını belirtti.
Kocsis, Macar hükümetinin Rusya-Ukrayna savaşındaki tutumu nedeniyle baskı altında olduğunu savundu.
Parlamentoya sunulacak siyasi bildiride, Macaristan'ın barışa olan bağlılığının yer alacağını, Rusya'nın saldırganlığının kınanacağını, Ukrayna'nın kendini savunma hakkına destek verileceğini belirten Kocsis, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya yönelik yaptırımlarının reddedileceğini, Ukraynalı mültecilere yardımın devam edileceğini ve savaşın Ukrayna'daki Macar azınlığı ciddi şekilde etkilediğinin de yer alacağını kaydetti.
Çavuşoğlu'ndan NATO çıkışı: İsveç'e evet dememiz mümkün değil
Finlandiya'nın Türkiye muhtaçlığı
Finlandiya: Kaderimiz Türkiye'nin ellerinde
ABD: Finlandiya ve İsveç'in NATO üyesi olmasını istiyoruz
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.