Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa Birliği bünyesindeki en yüksek mahkeme olma özelliği taşıyan Avrupa Adalet Divanı kararına göre AB sınırları içinde, ofiste değil de sahada çalışılan işlerde işe gidip gelme süreleri çalışma süresi olarak sayılacak. Ayrıca, yıllık izni sırasında rahatsızlanan çalışanın hasta olduğu günler izin olarak sayılmayacak. Kararların ortaya çıkmasındaki temel sebep ise İspanya’daki bir güvenlik sistemi şirketi ile çalışanı arasında geçen bir dava. AAD kararını değerlendiren Avukat Cevat Kazma, çıkan kararın Türkiye’yi de bağladığını ve uygulanmak zorunda olduğunu açıkladı.
YOLDA GEÇEN SÜRE DE MESAİ
AAD’nin aldığı kararların Türkiye’deki mahkemeler açısından bağlayıcı olduğunu belirten Avukat Cevat Kazma, alınan kararlarla birlikte, pazarlama ve satış temsilcileri, elektrik ustası, gaz tesisatçısı, bakım görevlisi gibi meslekleri yapan kişilerin işe gidiş geliş saatlerinin çalışma süresinden sayılacağını ifade etti. Kazma, yıllık izni sırasında rahatsızlanan çalışanların hasta olduğu gün sayısının bundan böyle yıllık izin günlerinden düşmeyeceğini belirtti. Çalışanlar o günleri dilerse izinlerine ekleyebilecek ya da daha sonra kullanabilecek.
YÜKSEK ÜCRETLİLER 486 TL DAHA FAZLA PRİM ÖDEYECEK
Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısı TBMM’ye sunuldu. Tasarıda, yüksek ücretli çalışanları ilgilendiren önemli bir düzenlemeye yer verildi. Halen ücretli çalışanlardan asgari ücret (bin 647 lira) ile bunun 6.5 katına (10 bin 706 lira) kadar olan kazançları üzerinden sosyal güvenlik primi alınıyor. Bu şekilde alınan aylık prim tutarı en düşük 486 lira, en yüksek 3 bin 644 lira arasında değişiyor. Düzenlemeyle, prime esas kazançların tavanı asgari ücretin 7.5 katına çıkartılacak. Daha önce aylık 10 bin 706 liraya kadar olan ücretlerden prim alınırken, artık 12 bin 353 liraya kadar olan kazançlardan prim alınacak. Böylece, yüksek ücretle çalışanlar aylık 486 lira daha fazla olmak üzere, 3 bin 644 lira prim ödeyecekler. Uygulama 1 Ocak 2017'de başlayacak.
Ahmet Kıvanç - Habertürk
Çalışan niye yanacak yahu! Dalga mı geçiyorsunuz! Güzel ülkemde kaç kişi brüt maaş üzerinden anlaşıyor. Ülkemde %99 net ücret üzerinden anlaşma olur. Dolayısıyla yanan işçi değil İŞVEREN'dir. İşçi daha fazla emekli aylığı alacak...
utanmayın desenize bodrolu mahkumları soymaya dewamm...don wergisi de alın bari..........
milletvekillerinin maaşlarını da kapsayaydı iyiydi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.