Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Lübnan’daki finans kurumları da Bankalar Birliği gibi hükümetin mali kurtarma plan taslağına karşı çıktı.
Hükümetin plan taslağı, bankacılık sektöründe reform yapılması ve mevduat sahiplerinin hesaplarından geri alabilecekleri miktarın üst sınırını belirlemek de dahil olmak üzere bir dizi mali reformu içeriyor. Bununla birlikte taslak, kayıpların en büyük kısmının mevduat sahiplerinden ve bankalardan sağlanmasına dayanıyor. Söz konusu kayıpların değeri 60 milyar dolara ulaşıyor.
Ekonomik kurumlar, kurtarma planını görüşmek üzere bir toplantı gerçekleştirdikten sonra yaptıkları açıklamada, iki buçuk yıldan uzun bir süredir devam eden ekonomik krizin ardından ülkeyi toparlanma ve canlanma yoluna döndürmek için hiçbir planın uygulanmadığı belirtti. Açıklamada “Bunun aksine, kanama her düzeyde devam etti ve sosyal ve yaşamsal sıkıntı düzeyi arttı, ayrıca yoksulluk, işsizlik ve göç oranları da yükseldi, kimlik ve varlık olguları da gerçek tehlike altına girdi” ifadelerine de yer verildi.
Kurumlar, mevduatların büyük bir bölümünün silinmesi ve devletin zararlarının mevduat sahiplerine yüklemesi sebebiyle hükümet kurtarma planını onaylamadıklarını açıkladı. Ayrıca, bu planın dikkatli ve derinlemesine incelemesi, toparlanma ve canlanma için öneri ve alternatif fikirler içeren bir makale geliştirilmesi ve hazır olduğunda kamuoyunu bilgilendirilmesi için bir dizi ekonomi uzmanın yardımıyla bir çalışma grubu oluşturduğunu söyledi.
Mevcut taslakta, bankacılık sektöründe reform yapılması ve mevduat hesabı sahiplerinin geri alabilecekleri üst sınırın belirlenmesi de dahil olmak üzere bir dizi finansal reform öneriliyor. Bankalar Birliği, geçen hafta planın Lübnan anayasasını ve yürürlükteki diğer tüm kuralları ihlal ettiğini belirterek ‘felaket’ olarak nitelendirdi.
Lübnan özellikle 2019'dan bu yana ciddi bir ekonomik krizle mücadele ediyor.
Merkez Bankasındaki dolar likidite sorunu ve döviz rezervlerinin erimesi, ülkede başka ciddi krizlerin de patlak vermesine yol açtı.
Ekonomik krizden önce yaklaşık 440 dolar civarında olan asgari ücret, Lübnan lirasındaki değer kaybı nedeniyle 30 doların altına kadar düştü.
BM Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu, 7 Nisan'da, Lübnan halkının yüzde 74'ünün yoksulluk sınırında yaşadığını, işsizlik oranının da yüzde 44'e yükseldiğini bildirmişti.
Lübnan'da pasaport defteri kalmadı!
Lübnanlılardan Elon Musk'a çağrı: Ülkemizi satın al
Lübnan'a 30 milyon euroluk yardım
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.