Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Lübnan'da çok sayıda mudi, izlediği para politikasını protesto etmek için başkent Beyrut'taki Merkez Bankası önünde gösteri düzenledi.
Bankalarda mevduatı bulunan yüzlerce Lübnanlı, Merkez Bankasının hesaplardan çekim işlemlerinin kısıtlanmasını öngören genelgesine tepki göstererek paralarını istedi.
"Mudilerin Haykırışı Derneği" tarafından düzenlenen eyleme katılanlar, Merkez Bankasının uygulamasını "paralarının çalınması" olarak nitelendirdi.
Göstericiler, tüm bankaların yanı sıra Merkez Bankası Başkanı Riyad Selame'nin izlediği para politikasını eleştiren pankartlar taşıdı.
Binaya taş atan ve tepki için dolar yırtan göstericiler, yaktıkları araç lastikleriyle trafik akışını bir süre engelledi.
Eylemde ayrıca Lübnan lirasının dolar karşısındaki ciddi değer kaybı, devletin kötü yönetimi ve kontrolsüz fiyatların neden olduğu kaos da protesto edildi.
Lübnan Merkez Bankası, Kasım 2021'de vatandaşların bankalardaki dövizlerini bazı kısıtlamalar ve hükümetin belirlediği kur üzerinden çekebileceğini açıklamıştı.
1 ABD doları 20 bin liradan 56 bin liraya çıktı
Lübnan'da Ekim 2019'da başlayan hükümet karşıtı gösteriler, hükümetin istifası, Beyrut'taki liman patlaması ve Kovid-19 salgını gibi olaylar ülke ekonomisini derinden etkiledi.
Yaklaşık 3,5 yıldır devam eden ekonomik kriz ortamında döviz rezervlerinin erimesinin önüne geçilmesi için bankalardaki dolar mevduat hesapları donduruldu.
Ülkede 2019'da 1 ABD doları 1500 Lübnan lirasından işlem görürken, art arda yaşanan gelişmelerle eş zamanlı olarak liradaki değer kaybı da artmaya başladı.
Ocak 2022'de 1 ABD doları 20 bin Lübnan lirası iken şu an karaborsa ve döviz ofislerinde 56 bin lira seviyesinden işlem görüyor.
Lübnan, İran, Mısır ve Irak'ta devalüasyonun önüne geçilemiyor
Lübnan'da mali kayıp 72 milyar dolar
Lübnan'dan IMF açıklaması: Krizden çıkmanın tek yolu
Lübnan yeni bir kriz riskiyle karşı karşıya
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.