Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İngiltere'nin başkenti Londra'da artan yaşam maliyetleri ile uygun fiyatlı konut sıkıntısı, daha fazla insanı evsizliğe iterken hayat pahalılığı krizinin süregelen etkisi, evsizlerin sayısının daha da çoğalacağına ilişkin endişeleri beraberinde getiriyor.
Ülkede sokaklarda uyuyan evsizlere ilişkin çalışmalar yapan Birleşik Evsizlik ve Bilgi Ağı'nın (CHAIN) son yayımladığı veriler, nisan-haziran döneminde başkentte 3 bin 272 kişinin zor şartlarda uyuduğunu ortaya çıkardı. Bu sayı, geçen yılın aynı döneminde 2 bin 998 olarak kayıtlara geçmişti.
BİR YILDA YÜZDE 10 ARTIŞ
Böylelikle sokaklarda, mağazaların girişlerinde, parklarda veya metruk binalar gibi açık alanlarda uyuyan evsizlerin sayısı son bir yılda yaklaşık yüzde 10 arttı.
CHAIN'in verileri, Londra'da sokakta kalanların yaklaşık yarısının psikolojik desteğe de ihtiyacının olduğunu gösterdi.
‘SON DERECE ENDİŞE VERİCİ’
İngiltere'de evsizlere destek sağlayan yardım kuruluşu "Crisis"in Politika ve Sosyal Değişim Direktörü Francesca Albanese, CHAIN'in verilerini değerlendirdiği açıklamasında, Londra'da zor koşullarda uyumak zorunda kalan insanların sayısının bir kez daha arttığını görmenin "son derece endişe verici" olduğunu dile getirdi.
Albanese, "Hiç kimse sokaklarda yaşamaya katlanmak zorunda kalmamalı ancak ülke genelinde yaşam maliyetleri artmaya devam ederken harekete geçilmezse önümüzdeki aylarda daha fazla insan evsiz kalabilir." değerlendirmesinde bulundu.
Francesca Albanese, kimsenin sokaklarda yaşamak zorunda kalmamasını sağlamak için daha fazla sosyal konut sunma planı dahil gerçek ve uzun vadeli çözümlerin gerektiğine işaret etti.
OXFORD STREET, EVSİZLERLE DOLU
Başkentte lüks mağazaların bulunduğu dünyaca en ünlü alışveriş caddelerinden Oxford Street, gündüz ışıltısının aksine geceleri çok sayıda evsize ev sahipliği yapıyor.
Karton kağıtları yere sererek üzerine aldığı ince örtüyle uyumaya çalışan 28 yaşındaki Liviu, çalışmak için ülkesi Romanya'dan 10 gün önce İngiltere'ye geldiğini ve sokaklarda kaldığını anlattı.
İngiltere'de ilk kez bulunmadığını, 2018'de de geldiğini ve 6 ila 8 ay sokaklarda kaldığını söyleyen Liviu, her gece kendisiyle aynı koşullarda yaklaşık 60 Rumen'in de aynı caddede uyuduğunu dile getirdi.
Daha önce bir dönem Londra'da mutfak işçisi olarak çalıştığı yerde kaldığını belirten Liviu, "Evsiz kalmayı sevmiyorum. Çalışmayı ve para kazanmayı seviyorum." dedi.
'DUŞ ALMAK İÇİN 7 STERLİN ÖDÜYORUM'
Halihazırda ev kirası ve faturaları ödeyebilecek maddi gücünün olmaması sebebiyle sokaklarda kaldığını dile getiren Liviu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Devletten bir yerde uyumam için bana yardım etmesini istiyorum. Sonra gidip bir iş bulabilirim. İş bulmak çok zor değil. Sadece uyumak ve duş almak için bir yere ihtiyacım var çünkü kokuyorsan hiçbir yere gidemezsin. Daha önce iş için gittiğim şef bana neden koktuğumu sordu. Ona sadece gerçeği söyledim. Biliyorsun, dışarıda sokaklarda yatıyorum ve duş alacak yerim yok. Bazen Paddington'a gidiyorum ve duş almak için 7 sterlin ödüyorum."
Liviu, sabah caddedeki mağazalar açılmadan saat 06.00'da bulunduğu yerden ayrıldığını, daha sonra kafeye giderek telefonunu şarj edip bir süre kaldığını söyledi.
Romanya'daki ailesi ve çocuklarına yardım edebilmek için para kazanmak amacıyla Londra'da olduğunu belirten Liviu, "Onları buraya getirmek ve burada başka bir hayat sunmak için aileme yardım etmek istiyorum." dedi.
‘BU ÇOK BÜYÜK BİR SORUN’
Öte yandan, başkentin başka bir köşesinde birkaç yıldır sokakta yaşayan 60 yaşındaki İrlandalı Tommy de hayat pahalılığı ve akıl sağlığı sorunları nedeniyle kendisi gibi evsizlerin sayısının arttığını dile getirdi.
Tommy, Kovid-19 salgını sırasındaki tecrit döneminde hükümetin insanların sokağa çıkmasına engel olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Evsizleri otellere, pansiyonlara kapatmış gibi göstermek zorunda kaldılar. Neden bunu her zaman yapamıyorlar? Bunu bu kadar kolay yapabildilerse neden bunu her zaman yapamıyorlar? Birçok insan kendi başının çaresine bakamıyor, yardıma ihtiyaçları var. Barınma (yardımına) ve sonrasında bakım, akıl sağlığı bakımına ihtiyaçları var. Bu, çok büyük bir sorun."
ABD'deki uyuşturucu bağımlıları ve evsizler: Film değil gerçek!
Kaliforniya’da düşük gelir ve enflasyon nedeniyle evsizlerin sayısı artıyor!
ABD'de evsiz sayısında büyük artış
BELEDİYELER KÜÇÜK SOSYAL KONUTLAR YAPMAYA BAŞLAYIP DÜŞÜK GELİRLİLERE KİRAYA VERMEYE BAŞLAMAZLAR İSE ŞEHİRLERİMİZ DE AYNI OLMAYA ADAYDIR
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.