Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri merkez bankaları arasında swap (para takası) anlaşmaları yapılabileceği iddiaları ortaya atılırken, bugün dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan genelge ile TCMB tarafından ‘alım satım konusu yapılan dövizler’ listesine Azerbaycan Yeni Manatı (AZN) ile Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi (AED) de eklendi.
Böylece ‘Merkez Bankası’nca alım satım konusu yapılan dövizler’ listesi şu şekilde oldu:
ABD Doları, Avusturalya Doları, Azerbaycan Yeni Manatı, BAE Dirhemi, Bulgar Levası, Çin Yuanı, Danimarka Kronu, Euro, Güney Kore Wonu, İngiliz Sterlini, İran Riyali, İsveç Kronu, İsviçre Frangı, Japon Yeni, Kanada Doları, Katar Riyali, Kuveyt Dinarı, Norveç Kronu, Pakistan Rupisi, Rumen Leyi, Rus Rublesi ve Suudi Arabistan Riyali.
SWAP ANLAŞMASI MI YAPILACAK?
Ankara, son dönemde Birleşik Arap Emirlikleri ile normalleşme yoluna giderken, iki ülke arasında swap anlaşması da yapılabileceği iddiaları gündeme gelmişti.
TCMB ve Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası arasında 24 Kasım 2021 tarihinde “merkez bankacılığı konularında iş birliğinin geliştirilmesine zemin oluşturmak üzere” bir mutabakat zaptı imzalanmıştı.
Söz konusu anlaşma kapsamında iki ülke merkez bankası arasında merkez bankacılığı konularında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülmesi planlanlandığı duyurulmuştu.
Reuters haber ajansı, Haziran 2021’de yayımladığı haberde, Türkiye’nin Azerbaycan ile swap anlaşmasına yakın olduğunu yazmıştı.
Daha önce Katar ve Güney Kore merkez bankaları ile swap anlaşmaları yapılmış ve TCMB’nin ‘alım satım konusu yapılan dövizler’ listesine Ağustos 2021’de Güney Kore Wonu ve Katar Riyali de eklenmişti.
Merkezi yönetim alacak ve brüt borç stoku açıklandı
Piyasalarda gün ortası 21/12/2021
TCMB piyasaya116 milyar TL fonladı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.