BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLisede sınıfta kalma geri geliyor----

Lisede sınıfta kalma geri geliyor

Lisede sınıfta kalma geri geliyor
22 Kasım 2019 - 15:32 www.finansgundem.com

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde ikmal ve sınıfta kalma uygulamalarının yeniden hayata geçirileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıf tekrarının kaldırılmasının öğrencilerin performansını olumsuz etkilediğini söyledi.

Selçuk , "Sınıf geçme noktasında öğrenme süreçlerini gerçek anlamda bir ön koşul haline getireceğiz. Sınıf tekrarı şartı olmadığı için öğrencilerimizin hedefe yönelik algısı dolayısıyla da performansı düştü. Başarıyı yükseltmek için öğrenci gerekiyorsa ikmale kalacak ve imkanlarına göre dersini okulda veya uzaktan eğitimle alacak. Yazın ikmal çalışmaları yapılabilecek" dedi. 

Bakan Selçuk ayrıca temel derslerin de aşamalandırılacağını belirtti. 

Örneğin matematik dersi 1, 2 ve 3 olarak bölünecek. Matematik 1'i geçemeyen matematik 2'yi alamayacak. 

Bakanlık, Türkçe eğitiminin kalitesinin yükseltilmesi için yeterliliği ölçen bir eğitim alt yapısı kuracak.

Bakan Selçuk, tasarım aşamasında olan yeni karne çalışmasını da anlattı.

Yeni karnelerde temel derslerde notun yanında başarı ve eksikliklerin nedenleri de belirtilecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş aç23 Kasım 2019 12:07

    Dünyanın en oynak eğitim sistemi dünyanın en ileri düzeyde Ülkesi bizmişiz kimi kandırıyorsunuz neymiş enflasyon neredeyse eksi olacakmış Yalana bak herşeye şeye vergi benzin olmuş kaç para Açız aç

  • Gerçek23 Kasım 2019 11:32

    Gelinen bu durumdan sonra eğitimde  ne yaparsanız yapın inandırıcı olmaz.sistem çökmüştür.

  • İç22 Kasım 2019 17:11

    Okulları kapatın biz de siz de kurtulalım. 4 işlem bilmeyeni, yazdığını okuyamayan binlerce öğrenci oldu. Utanç verici şu durum. Sınıfta kalacakmış. Okusa ne oluyor?

  • VELİ22 Kasım 2019 16:08

    sınfta kalmayı geri getiriyorsanız, özel okulları kapatmalısınız, her bir yılın velilere getireceği yükü biz devlet olarak üstleniriz diyorsanız sorun yok. Öncelikli olarak eğitimin içinde bulunduğu çıkmazdan ve çarpıklıktan kurtarın, devlet asli görevi olan eğitimi özel şirketlerin insafına terketmiş. neredeyse her mahallede bir kaç özel okul açılmış durumda, velileri ve öğrencileri birer müşteri olarak gören zihniyetten nasıl b ir eğitim beklenir.  okul ücretleri servis ve neredeyse otelcilik ücretlerini yakalayan yemek ücretleri altında ezilen öğrenci velilerini bu yükten kurtarın doğru dürüst  ir eğitim sistemi bekliyoruz, yani parasız ve kaliteli bir eğitim istiyoruz.