BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisLisanslama sınavları ne zaman yapılacak?----

Lisanslama sınavları ne zaman yapılacak?

Lisanslama sınavları ne zaman yapılacak?
15 Nisan 2011 - 08:49 www.finansgundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisanslama sınavlarının ne zaman gerçekleştirileceği binlerce kişi açısından merak konusu

ELİF BATU YENER/FİNANSGUNDEM.COM
Mart ayında yapılması gereken ancak bugüne kadar yetkililerce neden yapılamadığına yönelik tek bir açıklamanın gelmediği Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisanslama sınavlarının ne zaman gerçekleştirileceği binlerce kişi açısından merak konusu. Ancak hemen söyleyelim bu sınavların temmuz ayının ortasına kadar yapılması beklenmiyormuş. Kulislerde sonuncusu Kasım 2010’da yapıldıktan sonra devamı gelmeyen sınavların temmuzda yapılacağı konuşuluyor.
Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yılda birkaç kez yapılan lisanslama sınavları nın bu yılki akıbeti belli değil. Amacı, ”sermaye piyasası alanında personel, gayrimenkul değerleme, kredi derecelendirme, kurumsal yönetim derecelendirme uzmanları ile bağımsız denetçi” lisans belgesi verilmesi olan söz konusu sınavların bu yıl mart ayında yapılması bekleniyordu. Ancak gerekli iş yapma belgesine sahip olmak isteyen binlerce kişi sınavların bugüne kadar yapılmamış olması bir yana bir açıklama gelmemesi nedeniyle de tepkili.
Kulislerde konuşulduğuna göre SPK, konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nı (MEB) bekliyor. Zira başvurular Türkiye Sermaye Piyasaları Aracı Kuruluşlar Birliği (TSPAKB) vasıtasıyla MEB’e yapılabiliyor. MEB’den bir tarih alınamadığı belirtilirken, araya girecek genel seçimler de dikkate alındığında sınavların temmuz ortası gibi yapılması planlandığı belirtiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğrucu davut15 Nisan 2011 10:50

    ösym yapsın, herkese ayrı kitapçık verilsin, şifre olsun...yakışır yalnız ve güzel ülkeme...

  • metin15 Nisan 2011 09:41

    lütfen meb yapmasın anadolu üniversitesi yapsın nedeni ise en son yaptığı sınavda çok fazla soruda hata vardı ve sorular iptal edildi