Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2022 yılı Ocak-Temmuz dönemine ilişkin kruvaziyer gemi istatistiklerini açıkladı. 2021 yılının Ocak-Temmuz döneminde Türkiye limanlarına sadece 11 adet kruvaziyer gemisinin yanaştığını kaydeden Karaismailoğlu, 2022 yılının aynı döneminde bu sayının yaklaşık 40 kat artarak 437’ye yükseldiğini bildirdi.
KUŞADASI LİMANI KRUVAZİYER GEMİLERİN YARISINA HİZMET VERDİ
Karaismailoğlu, “7 aylık dönemde Kuşadası, 220 adet kruvaziyer gemisiyle ülkemize gelen tüm kruvaziyer gemilerin yarısına hizmet vererek en çok geminin yanaştığı liman oldu. Kuşadası’nı; 79 adet gemiyle İstanbul Galataport izledi. Bodrum Limanı ise 45 adet gemiyle üçüncü sırada yer aldı” dedi.
376 BİN 924 YOLCU AĞIRLANDI
Aynı dönemde, toplam 376 bin 924 kruvaziyer yolcusunun ağırlandığına dikkat çeken Karaismailoğlu, bunun 25 bin 739’unun gelen yolcu, 34 bin 997’sinin giden yolcu, 316 bin 188’inin ise transit yolcu olduğunu belirtti. 212 bin 486 yolcu ile en fazla yolcu trafiğinin Kuşadası Limanı’nda yaşandığını ifade eden Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, bu limanı 98 bin 33 yolcu ile İstanbul Galataport, 28 bin 629 yolcu ile Bodrum Limanı’nın takip ettiğine işaret etti.
EN ÇOK GEMİ MAYIS AYINDA YANAŞTI
Kruvaziyer trafiğinin aylara göre dağılımına bakıldığında bu yıl 136 gemi ile en çok geminin mayıs ayında limanlara yanaştığının altı çizen Karaismailoğlu, “Haziran’da 122 kruvaziyer gemisi ile yolcu trafiği 115 bin 907 oldu. Temmuz ayında Türkiye limanlarına 120 adet kruvaziyer gemisi yanaştı. Temmuz ayında Türkiye limanlarına 10 bin 707 yolcu gelirken, 13 bin 478 yolcu çıkış yaptı. 96 bin 922 yolcunun da transit geçiş yaptığı belirlendi. Temmuz’da toplam yolcu trafiği 121 bin 107 oldu” değerlendirmesinde bulundu.
KARADENİZ LİMANLARI KRUVAZİYER TURİZMİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Ağustos ayında Karadeniz’in önemli limanlarından ve turizm merkezlerinden olan Sinop ve Trabzon’a 5 yıl aradan sonra ilk kruvaziyer gemisi yanaştığına vurgu yapan Karaismailoğlu, “Amasra Limanı’na da ilk kez bir kruvaziyer gemisi yanaştı” ifadelerini kullandı.
KRUVAZİYER GEMİ NEDİR?
Kruvaziyer gemi, üzerinde birçok konaklama, yemek, eğlence seçenekleri bulunan; yüksek hizmet standartlarına sahip; programlanmış belirli rotalarda turistik amaçlı olarak çalışan yolcu gemileridir. Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği'nin tanımı ile; derin sularda en az iki gün kalabilecek, en az 100 yolcu kapasiteli olmaları gerekmektedir.
Deniz, kum ve güneşe bağlı klasik turizmden bıkan insanların alternatif arayışlarından biri de Kruvaziyer turizmidir. Bu yolculuk turistin aradığı konforlu, güvenli, alternatifli güzergah seçmelerine olanak sağlar. 4-5 yıldızlı yüzen otele benzeyen gemilerde, eğlence, alış-veriş merkezi, balkonlu kamaralar, bar, casino, restoran hizmeti, okuma, dinlenme, spor ve terapi merkezleri, tiyatro, kütüphane, konferans salonu, uydu haberleşmesi gibi hizmetler bulunur. Yüzen şehre benzeyen gemilerde kendilerine ait günlük yayınlanan gazete ve dergileri bulunabilir.
Dünya Golf turizminin gözdesi Antalya
Yerli turizmde ilk çeyrek geliri 6 milyarı aştı
GEZİ OLAYLARI ÖNCESİ İZMİRE HER GÜN 1-2-3 KRUVAZİYER GEMİ SABAH ERKEM SAATLERİNDE GELİR AKŞAM SAATLERİNDE GİDERLERDİ GEZİ PROTESTO ÇADIRLARI KORDONDA TURİSTİK RESTORANLARIN KARŞISINDA KURULUNCA GEMİLERİN GELİŞLERİ BİR ANDA DURDU ONLARIN GELMEYİŞİ İZMİR ESNAFINI FAKİRLEŞTİRMİŞTİR MİLYARLARCA DOLAR/EURO DÖVİZ KAYBINA NEDEN OLMUŞTUR
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.