Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve beraberindeki heyetin geçen hafta gerçekleşen ziyaretine ilişkin, "Bu çok önemli ziyaret yeni iş birliklerinin kapısını artıracak ve ihracatı artıracak. İki ülke arasındaki ticaretin daha da canlanmasına katkı sunacak. Hem siyasi hem ekonomik anlamda ülkeler arası ilişkilerin geleceğinden çok umutluyuz" dedi. Karanfil, Libya'nın Afrika'ya açılan bir kapı olması sebebiyle Türkiye için çok önemli olduğunu vurguladı.
"SİYASİ YAKINLIK EKONOMİK İLİŞKİLERİ OLUMLU ETKİLER"
Türkiye'nin Libya'ya yönelik ihracat artışında siyasi ilişkilerin çok önemli bir yerinin olduğunu vurgulayan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, şu değerlendirmelerde bulundu:
Türkiye, Libya'nın ve Libya halkının her zaman yanında olmuştur. Bugüne kadar her türlü desteği bu ülkeden esirgemeyen Türkiye, Birleşmiş Milletler tarafından tanınan resmi Libya hükümetinin çağrısı ile bu ülkede bulunmaktadır. Bu çağrıyı tüm BM ülkelerine yapan Libya'ya sadece Türkiye cevap vermiştir. Milli Mutabakat Hükümeti'ne verilen askeri eğitim, yardım ve danışmanlık desteğinin olumlu sonuçları da net bir şekilde ortadadır.
Karanfil, askeri ve siyasi yakınlığın ekonomik ilişkileri de olumlu etkilediğini kaydederek, Türkiye'nin bu süreçte Libya'yı ve Libya halkını yalnız bırakmaması gerektiğini söyledi. Karanfil konuya ilişkin açıklamasının devamında şu bilgilere de yer verdi:
Geçen yıl yaz aylarında başlayan ihracat artışı 2021 ile devam ederken, Temmuz'da Libya'ya yönelik ihracat geçen yılın aynı ayına göre kısmen düşüşle 131 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ancak ilk 7 ay baz alındığında Türkiye'nin Libya'ya ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58'lik artışla 1 milyar 325 milyon dolara yükseldi.
"BU ÇOK ÖNEMLİ ZİYARET YENİ İŞ BİRLİKLERİNİN KAPISINI AÇACAK"
Murtaza Karanfil, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve beraberindeki heyetin geçen hafta Türkiye'ye gelerek ziyaretlerde bulunduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiğini hatırlattı. Heyetler arası görüşmede Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun da hazır bulunduğunu kaydeden Karanfil, “Bu çok önemli ziyaret yeni iş birliklerinin kapısını açacak ve ihracatı artıracak. İki ülke arasındaki ticaretin daha da canlanmasına katkı sunacak. Hem siyasi hem ekonomik anlamda ülkeler arası ilişkilerin geleceğinden çok umutluyuz” dedi.
Karanfil, Libya'nın 2011'den bu yana Avrupa ve Körfez ülkelerinden bazıları ile iş birliği yaptığını, bunlardan hiçbirisinden fayda görmediğini, Libya'nın bu konudaki rol modelinin Türkiye olması gerektiğini anlattı. Libya'nın sadece tek başına değil Afrika'ya açılan bir kapı olması münasebetiyle Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Karanfil, Türkiye'nin bu potansiyeli iyi değerlendirmesi gerektiğini ekledi.
Karanfil, Libya'yı seçime taşıyacak geçici hükümetin Batı ve diğer dünya ülkeleri tarafından yeterince desteklenmediğini, bu konuda Libya halkı için tüm dünya ülkelerinin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.
Üzüm ihracatında hedef 200 milyon dolar
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.