Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
LIBOR skandalından hüküm giyen tek isim olan Tom Hayes ABD mahkemesinde kendisine yönelik suçlamaların düşürülmesinin ardından İngiltere’de hakkındaki mahkumiyet kararını bozmak için yeni bir temyiz başvurusunda bulunmayı planlıyor.
Mahkeme belgelerine göre, ABD temyiz mahkemesi iki eski Deutsche Bank tüccarının benzer suçlardan mahkumiyetlerini bozmasının ardından Hayes'e karşı suç duyurusunda bulunan ABD'li savcılardan, 27 Ekim'de davalarını düşürmesini istedi.
Hayes'in İngiltere'de hakkında çıkan kararı bozma savaşı beş yıldan fazla süredir devam ediyor. Eski bankacı beş yıllık bekleyişin ardından 2021 yılında dava için inceleme talebi reddedildi ve Hayes kendisi için çıkan karara itiraz edemedi.
Hayes'in davasını İngiltere Temyiz Mahkemesi'ne sevk etmemek için alınan geçici karar, insanların yanlış bir şekilde mahkum edildiklerine inandıkları cezai konuları araştırmakla görevli İngiltere Ceza Davaları İnceleme Komisyonu (CCRC) tarafından ele alındı.
Ancak ABD’de Hayes lehine alınan son karar İngiltere mahkemeleri için de dengeleri değiştirebilir.
Financial News’in haberine göre Hayes konuyla ilgili açıklamasında CCRC’ye yeni bir başvuru planladığını belirterek, “Yeni tanık ifadelerim ve yeni belgeli kanıtlarım var” açıklamasında bulundu.
CCRC’den yapılan açıklamada ise “ABD'nin kararının farkındayız ve Hayes'in yasal temsilcilerinden bu konudaki başvurularını davet ettik" ifadelerine yer verdi. Hayes’in davasının ‘inceleme altında olduğu’ da eklendi.
Eski UBS ve Citi bankacısı olan Hayes, 2015 yılında İngiltere'de LIBOR oranını sabitleyerek mali komplo kurma suçlarından mahkum edilmişti. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre İngiltere’de ‘bankalararası para piyasasında likiditesi yüksek bankaların birbirlerine Amerikan Doları üzerinden uyguladıkları faiz oranı’ anlamına gelen LIBOR bankaların birbirlerine borç verme işlemleri sırasında kullanılıyor. Tom Hayes LIBOR oranını manipüle ettiği gerekçesiyle 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezası temyiz sürecinde 11 yıla indirilen Hayes bunun beş buçuk yılını hapiste geçirmesinin ardından Ocak 2021’de tahliye olmuştu.
Suçsuz yere hapis yattığını iddia eden Hayes açıklamasında, “Ulaşabileceğim en iyi sonuç, ailemin ve kendimin sağlık ve mutluluğa sahip olması olacaktır. Bu iyileşme sürecinin bir parçası olarak bir gerçekten tazminat ve aklanmak gerekiyor” dedi.
Öncelikli motivasyonunun ismini temize çıkarmak olduğunu belirten Hayes, “Mahkumiyetimin bozulmasının herhangi bir parasal yönü ana motivasyonum değil. Bu yüzden savaşmıyorum. Suçumu itiraf edebilir ve yapmamı istedikleri şeyi yapabilirdim ve çok daha zengin olurdum. Ailemden de hiç uzakta olmazdım. Ama diğer sanıklar hakkında yalan söylemek zorunda kalırdım. Ve bunu yapmayacaktım. O kişi ben olmayacaktım” dedi.
Tom Hayes banka hesabı bile açamıyor
Libor Geçiş Grubu'ndan SOFR oranına geçiş önerisi
Libor skandalı yeniden alevleniyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.