BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisLibor skandalında büyük kuşku----

Libor skandalında büyük kuşku

Libor skandalında büyük kuşku
11 Temmuz 2012 - 01:29 www.finansgundem.com

İngiletere'de 14 bankanın işin içinde olabileceği konuşulurken FED skandaldan haberder olduğu haberleri geliyor

İngiltere başta olmak üzere finans dünyası Libor skandalı ile çalkalanıyor. Barclays'in borçlanma maliyetini olduğundan düşük göstererek, bankaların kredi kartlarından mevduat hesaplarına kadar faiz hesaplamaları için kullanılan Libor oranını manipüle ettiğinin ortaya çıkması sonrasında 12-14 bankanın da bu yolsuzluğu karıştığı konuşuluyor.
Batı bankacılığının “temel direklerinden” biri olan LIibor skandalında yeni perde ise daha büyük ses getirecek cinsten.
Barclays CEO’nun işsinden eden Libor skandal artık ağır suç kapsamında da girdi. İngiltere Merkez Bankası’nın da bu skandala sürüklenebileceği açıklamalarında sonra işe FED’in de ismi karıştı.
Reuters’da yer alan haberde ABD Merkez Bankası FED’in 2007-08 yılları arasında Libor sorununda haberdar olduğu öne sürüldü. Ağustos 2007’de küresel faiz oranlarında kusur olduğu, 2008 baharında İngiltere’den sistemin düzeltilmesi için öneri geldiği ortaya çıktı.
Bu noktada FED’in konu üzerideki rolü sorgulanmaya başladı. Endişeler karşısında otoriterlerin yeterli önlemi alıp almadığı konusu merak ediliyor. Bankacılık sistemini ayakta tutmak için büyük çaba gösteren FED’in Libor ile ne ölçüde ilgilendiği sorgulanmaya başladı. The Lira

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)