BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisLibor, Mortgage'a sıçradı----

Libor, Mortgage'a sıçradı

Libor, Mortgage'a sıçradı
21 Aralık 2012 - 08:00 www.finansgundem.com

ABD'nin mortgage devleri Fannie Mae ve Freddie Mac, Libor skandalından ötürü 3 milyar dolar kaybetmiş olabilir

Amerika'daki federal gözlemcilerden biri, mortgage devleri Freddie Mac ve Fannie Mae'nin Libor'un manipüle edilmesinden ötürü 3 milyar doların üzerinde zarar etmiş olabileceğini söyledi.
Gözlemci kuruluşun müfettişi tahminlerini Freddie ve Fannie'nin regülatörü Federal Konut Finansı Ajansı'na (FHFA) gönderdi. Reuters'ın haberine göre gözlemci kuruluş, regülatöre, Libor'u ayarlayan bankalar hakkında dava açılmasını gerektirip gerektirmediğini değerlendirmesi çağrısında bulundu.
Fannie ve Freddie'deki Libor bağlantılı olası kayıplara ilişkin bir analizde bulunduklarını ve konuyu değerlendirmeleri tavsiyesi ile FHFA'ya ilettiklerini söyleyen gözlemci kurulun sözcüsü, FHFA'nın konuyu daha detaylı incelemeyi kabul ettiğini söyledi.
FHFA sözcüsü ise regülatörün Fannie Mae ve Freddie Mac'de henüz Libor kaynaklı bir zararı kanıtlamadıklarını ve yasal bir hamlede bulunup bulunmayacaklarına karar vermediklerini ifade etti.
Sözcü, Libor ve Libor kaynaklı gelişmeleri değerlendirmeye devam ettiklerini kaydetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)