BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLetta'dan ülkesine övgü----

Letta'dan ülkesine övgü

Letta'dan ülkesine övgü
05 Aralık 2013 - 06:39 www.finansgundem.com

İtalya Başbakanı Letta, ülkesinin hesaplarını yolunda tutma konusunda doğru yolda olduğunu söyledi

Resmi temaslar için İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan AB Konseyi Başkanı Van Rompuy, İtalya Başbakanı Enrico Letta ile başbakanlık sarayı Chigi'deki görüşmesi sonrası ortak bir basın toplantısı düzenledi.
AB Konseyi Başkanı, ekonomik krizden çıkmaya çalışan İtalya'nın sürdürülebilir büyümeye dönmesi için yenilenmiş bir siyasi istikrar ile bugüne kadar bütçe açığından çıkış prosedürü için yürüttüğü çabalara devam etmesi gerektiğinden söz etti. Avro krizinin halen arkalarında olduğu uyarısını yapan Van Rompuy, "AB ülkeleri, ekonomik reformlara devam etmeli, ekonomik büyümeyi desteklemeli ve iş imkanları sunmalı" dedi.
Herman Van Rompuy, haziran ayındaki AB zirvesinin de göç ve göçmen politikaları üzerine yoğunlaşacağını açıkladı.
İtalya Başbakanı Letta
Başbakan Letta da Van Rompuy ile görüşmesinde öne çıkan konuların bu ay içindeki AB zirvesi ve İtalya'nın 2014'ün ikinci yarısında üstleneceği AB dönem başkanlığı üzerine olduğunu söyledi.
"İtalya, hesaplarını yolunda tutma konusunda doğru yolda. Biz buna inanmış durumdayız" diyerek, dün bir İtalyan gazetesine İtalya'nın kamu borcunu azaltmak için verdiği sözlere uymadığı yönünde eleştiride bulunan AB Ekonomik ve Parasal İşleri Komiseri Olli Rehn'e göndermede bulunan Letta, "Biz, ülkenin borcunu aşağı çekecek bir bütçe sunduk. Bütçe açığının gayri safi milli hasılaya oranı yüzde 3 ile üst üste üçüncü yıldır kontrol altında. Vergiler de aileler ve işletmeler için inmeye başladı ekonomik büyüme için" ifadelerini kullandı.
Enrico Letta, hükümeti için gelecek çarşamba parlamentoda yeniden güvenoyu arayacağını ifade ederek, "2014 yılı, İtalya'yı daha rekabetçi bir hale getirmek, ekonomik büyümeyi sağlamak ve işsizliği azaltmak için reform temelli bir yıl olacak" diye konuştu.
İtalya Başbakanı, İtalya'nın AB dönem başkanlığının ekonomik büyüme bazlı bir dönem olacağını kaydetti.
AB Konseyi Başkanı Van Rompuy, Başbakan Letta ile görüşmesinden önce Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale'de kabul edildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)