Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Harward Business Review tarafından İstanbul’da düzenlenen Dijital Para Zirvesi’nde konuşan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, bankaların dijital transformasyon ve dijital kanalların geliştirilmesine odaklandığını ve bu alanda büyük yatırımlar yapıldığını aktardı. Bir süre sonra tüm işlemlerin dijital ortamlarda yapılacağı bir dönemin geleceğini ifade eden Leblebici, “Fiziki olarak bu kadar şubeye ihtiyaç olacak mı buna bakmalı. Bence bir ara dönem olacak ve bu dönemde fiziki şube ile dijital şube birleşmeli. Şubeleri pratik hale getirmemiz lazım. Biz bu konuda çok başarılıyız, bankacılık sistemimiz özellikle para transferi konusunda dünya standartları üzerinde ancak dokümantasyon konusunda çok zaman kaybediyoruz” diye konuştu.
Yurtdışındaki uygulamaların doğrudan Türkiye’de uygulanması yerine, yerel ihtiyaçlar gözetilerek buradan çıkan uygulamaların desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Leblebici, “Otorite elbette denetleyici olmalı ama kısıtlayıcı olmamalı. Kendi teknolojimizi geliştirmemiz gerekiyor. IT ve ödeme sistemi olarak Türk bankacılık sistemi çok ileride bunu avantaja çevirmeliyiz” diye konuştu.
“İnsan dokunuşundan da vazgeçmemeliyiz”
Banka olarak müşterilerin her kanaldan bankacılık hizmetlerine daha rahat ulaşmasını sağlamak amacıyla teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirten Leblebici, “Fakat gelişen teknolojiyi operasyon süreçlerimizde ve bankacılık işlemlerimizde kullanırken ‘insan dokunuşundan’ da vazgeçmemek gerektiğini düşünüyorum. Biz banka olarak müşterilerimizin gerektiği zaman banka yetkilisine ulaşabilecekleri insan faktörünü de dijitale entegre ediyor, şubelerimizi daha pratik hale getiriyoruz”.
“Bitcoin önceliğimiz değil Blockchain için yeni bir ekosisteme ihtiyaç var”
Özellikle Fintech ve girişim bankacılığı gibi uygulamalarla yeni dönem teknolojilerin bankacılık sisteminde kullanılmasını desteklediklerini vurgulayan Leblebici, “Dijital bankacılıkta ortak akılla yönetilecek bir ekosisteme ihtiyaç var. Biz bunun ana unsuru olmak istiyoruz ve hep bu doğrultuda yapılan çalışmaları destekliyoruz” dedi. Bitcoin gibi sistemlerin öncelikleri olmadığını, Blockchain sisteminin ise tamamen bir güven konusu olduğunu ifade eden Leblebici, “Kural koyucu otorite ile ciddi olarak konu hakkında çalışılması gerekiyor. Ortak akılla yönetilen bir ekosisteme ihtiyaç var. Bankalar ise bu sisteme en hızlı adapte olacak kurumlar” dedi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.