BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiLagarde: Ekonomi üzerindeki bulutlar fırtına yaratabilir----

Lagarde: Ekonomi üzerindeki bulutlar fırtına yaratabilir

Lagarde: Ekonomi üzerindeki bulutlar fırtına yaratabilir
11 Şubat 2019 - 16:13 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Christine Lagarde, küresel ekonomide problemlerin olabileceğini söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, küresel ekonominin beklentilerin üstünde bir hızla yavaşladığına dikkat çekti ve küresel ekonomiyi etkileyen dört bulutun olası bir fırtına yaratabileceğini uyarısı yaptı.

Dubaide düzenlenen World Government Summitte konuşan Lagarde, ülke yönetimlerinden, olası bir fırtınaya karşı hazırlıklı olmalarını istedi.

Söz konusu riskler arasında ticari gerginlikler ve ek gümrük vergileri artırımı, finansal sıkılaşma, Brexit süreci belirsizliği ve Çin ekonomisindeki artan gerileme olduğunu belirten Lagarde, ABD ve Çin arasındaki ticari gerginliğin etkilerinin şimdiden görülmeye başladığını söyledi:

Bu gerginliğin nasıl yatışacağını bilmiyoruz fakat şimdiden ticaret ve piyasadaki güveni etkilemeye başladığını görebiliyoruz.

Lagarde ayrıca hükümet ve şirketlerin yüklü borç masraflarının da çeşitli riskler olduğuna dikkat çekti ve ekledi:

Havada çok fazla bulut olduğunda, fırtınanın çıkması için gereken tek şey bir yıldırımdır.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • turan11 Şubat 2019 23:35

    Küresel ekonomide üretim kaynaklı problem yok...bundan sonra pastanın yani ihracatın daha farklı paylaşımı söz konusu olacak ve bjnun için de ABD ve ingiltere birlukte iken AB yani Almanya ve Fransa yerini belli etmedi zira iyi bir ihracat payı var. Karşıda ise Rusya, Çin, Hindistan, Brezilya, Endonezya, G.Afrika ve Türkiye ile İran var. Türkiye sadece politik tercihleri nedeniyle bu grupta gözüküyor gibi, ama şuanda tam da net değil...sanırım seçim sonrası netleşecek...bu ortam dünyayı ciddi savaş koşularına götürmekte...içerdeki siyasiler ve şak şakçı finansçıları hikaye pompalıyor..