Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Kuzey Kore, yeni yaptırımların ve artan uluslararası baskının ülkenin nükleer programını yalnızca hızlandırmaya yarayacağını açıkladı.
Pyongyang, Birleşmiş Milletler'in açıkladığı yeni yaptırımları, "insanilikten uzak, düşmanca ve ahlaksız" olarak tanımladı.
Öte yandan ABD ve Çin'in liderleri arasında, Kuzey üzerinde BM yaptırımları aracılığıyla baskıyı artırma konusunda uzlaşı olduğu açıklandı.
Konunun Pazartesi günü Donald Trump ve Çin devlet başkanı Xi Jinping arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde ele alındığı belirtildi.
Washington, Kuzey Kore'nin en büyük ticari ortağı olan Çin üzerinde, BM yaptırımlarının uygulanması konusunda baskı kuruyor.
Pekin yönetimi ise Washington'dan Kuzey Kore'yi hedef alan tehditleri sonlandırmasını istiyor.
Kuzey Kore yönetimi ne söyledi?
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan ve ülkenin resmi haber ajansı tarafından duyurulan açıklamada, "ABD'nin ve deniz kuvvetlerinin aracılığı yaptırımları zorlamak için yaptığı hamleler, ancak nükleer güce sahip bir ülke olma yönündeki kararlılığımızı artırır" denildi.
Aynı açıklamada, 11 Eylül'de kabul edilen yeni yaptırımlar ile Kuzey Korelilerin fiziksel olarak ortadan kaldırmak istendiği ifadesi yer aldı.
BM'de kabul edilen yaptırımlar, Kuzey Kore'ye yakıt kıtlığı yaşatmak ve silah programını devam ettirecek geliri kesmek amacı taşıyor.
Yeni yaptırımlar en başarılı füze denemesi olarak adlandırılan 6'ncı test sonrası geldi.
Ancak yaptırımların etkisini sınırlı gören bazı karşıt görüşteki kişilere göre, Kuzey Kore halen uluslararası ticaret imkanına sahip bulunuyor.
Yasadışı şebekeler iddiası
Güney Kore askeri yetklilileri, 15 Eylül'de atılan ve "en başarılı deneme"olarak adlandırılan testte kullanılan balistik füzenin, Başkent Pyongyang yakınlarından fırlatıldıktan sonra 3 bin 700 kilometre havada kaldığını açıkladı.
Daha önceki Musudan füzelerinin aksine bu füzelerin bariz başarısı Kuzey Kore'nin füze programının nasıl bu kadar hızlı geliştiği sorularına yol açıyor.
Düşünce kuruluşu Uluslararası Stratejik Çalışmalar Enstitüsü 'nden (IISS) Michael Elleman, Pyongyang'ın Rusya ve Ukrayna'daki yasadışı şebekelerden yüksek performanslı likid roket yakıtı elde ettiğini öne sürüyor.
Pyongyang daha önce de KN-08 ve KN-14 olarak bilinen iki ICBM sergilemiş ancak bunların ikisi de denenmemişti. Bu füzelerle Hwasong 12 ve 14 arasındaki bağlantı henüz bilinmiyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.