BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore'de savaş hazırlığı: 1 milyonu aşkın genç orduya katıldı----

Kuzey Kore'de savaş hazırlığı: 1 milyonu aşkın genç orduya katıldı

Kuzey Kore'de savaş hazırlığı: 1 milyonu aşkın genç orduya katıldı
16 Ekim 2024 - 11:59 www.finansgundem.com

Kuzey Kore ordusu 1.4 milyon Kuzey Kore gencinin orduya katıldığını duyurdu.

İki Kore arasında 'çöp balonları' ile başlayan gerilim, yükselmeye devam ediyor.

Kuzey Kore, dün Güney Kore'nin katkılarıyla inşa edilen sınırlar arası yolları ve rayları patlayıcılarla imha etmişti. Patlayıcılar ateşlenirken Güney Kore, Kuzey Kore askerlerinin üzerine uyarı ateşi açmıştı.

"Kore Cumhuriyeti haritadan silinecek"

Sözcü'de yer alan hbaere göre, Kuzey Kore devlet medyası, Güney Kore'den gelen ve başkent Pyongyang'e propaganda broşürleri bırakan İHA'dan sonra iki Kore'nin "savaşın eşiğine" geldiğini vurguladı. 

Kuzey Kore televizyonu, bir devlet binası içerisinden orduya katılmak için belgeler imzalayan binlerce gencin oluşturduğu sırayı görüntüledi. Televizyon muhabiri, "eğer bir savaş çıkarsa, Kore Cumhuriyeti haritadan silinecektir" dedi. Kore Cumhuriyeti, Güney Kore'nin resmi ismi.

Geçen yıl, Kuzey Kore devlet medyası yaklaşık 800 bin vatandaşının askere yazıldığını duyurmuştu. 2017 yılında ise 3.5 milyon işçi ve parti üyesinin askere alındığını açıklamıştı.

"Rejimin sonunun geleceği zaman"

Uluslararası Stratejik Eğitim Enstitüsü'nün verilerine göre, Kuzey Kore'de 1.28 milyon asker görev yapıyor. Bunun yanında yedekte 600 bin askerin daha hazır beklediği tahmin ediliyor. 5.7 milyon parti üyesiyse, ülkede siyasi asayişi sağlıyor.

Güney Kore, resmi bir açıklama yapmadı, fakat Güney Kore Genel Kurmay başkanı Kuzey'in herhangi bir saldırı başlatacağı günün, "rejimin sonunun geleceği zaman" olarak tasvir etti.

Kuzey Kore, son zamanlarda Ukrayna'ya karşı Rusya'ya olan mühimmat desteğiyle gündeme oturmuştu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy, Ukrayna'da Kuzey Koreli askerlerin Rusya tarafında çarpıştığını söylemiş, fakat bir kanıt göstermemişti. Kuzey Kore, eski top mermilerini yeni teknolojiler karşılığında Rusya'yla takas ediyor

Kuzey Kore, Güney Kore ile ilgili harekete geçiyorKuzey Kore, Güney Kore ile ilgili harekete geçiyor

 

Kuzey Kore Kuzey Kore "Uranyum zenginleştirme tesisi" kamuoyuna duyurdu!

 

Kuzey Kore'de felaket sonrası infaz iddiaları: 30 kişi kurşuna dizildi!Kuzey Kore'de felaket sonrası infaz iddiaları: 30 kişi kurşuna dizildi!

 

Güney Kore kendi nükleer silahını üretmek istiyorGüney Kore kendi nükleer silahını üretmek istiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)