BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Kuyu-36" operasyonunda yakalanan 99 zanlı tutuklandı----

"Kuyu-36" operasyonunda yakalanan 99 zanlı tutuklandı

Kuyu-36 operasyonunda yakalanan 99 zanlı tutuklandı
18 Ekim 2024 - 11:55 www.finansgundem.com

İstanbul'da, iki farklı organize suç çetesi için gerçekleştirilen "Kuyu-36" operasyonlarında gözaltına alınan 157 zanlının 99'u hapse atıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yönlendirmesiyle, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası düzeyde tutuklu bulunan B.B. ve B.C.G. liderliğindeki iki ayrı organize suç grubuna yönelik bir operasyon düzenlemekte.

Operasyon çerçevesinde gözaltına alınan şüphelilerin mahkemede işlemleri tamamlandı.

Birçok savcı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden 43'ü serbest bırakılırken, 114 şüpheli ise önceki gece nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Şüphelilerden 99'u tutuklanırken, 15 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ayrıca, suç örgütü üyelerinin Ataşehir ve Sancaktepe’deki bazı iş yerlerine düzenledikleri silahlı saldırılar güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul emniyeti, çalıntı araçlar veya motorlu taşıtlarla 100 farklı suça karıştıkları belirlenen organize suç çetesi üyeleri hakkında, kasten adam öldürme, kasten öldürmeye kalkışma, kasten yaralama, hırsızlık, hırsızlık niyetiyle tehdit, silah kaçakçılığı, uyuşturucu üretimi ve satışı, genel güvenliği tehlikeye atma, tehdit ve mala zarar verme suçlarıyla ilgili bir soruşturma başlatmıştı.

Bu çalışmalar neticesinde iki organize suç çetesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alınmıştı.

Evlerde yapılan aramalarda ise 40 izinsiz tabanca, 10 otomatik silah, 5 pompalı tüfek, 3 uzun namlulu silah, 2 el bombası, 2 kurşun geçirmez yelek, çeşitli miktarda uyuşturucu madde ve çok miktarda döviz ile Türk lirası ele geçirilmişti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu 14 Ekim'de sosyal medya üzerinden duyurmuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)