BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKuveyt Türk faizsiz banka ile Almanya’da----

Kuveyt Türk faizsiz banka ile Almanya’da

Kuveyt Türk faizsiz banka ile Almanya’da
20 Haziran 2015 - 07:36 www.finansgundem.com

Kuveyt devlet kurumları ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün sahibi olduğu Kuveyt Türk, Almanya’da faizsiz banka kurma izni aldı

Banka için Almanya’da 45 milyon euro’luk sermaye yatırımı gerçekleştirdiklerini belirten Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, kuruluş izni için Alman otoritesinin 1.5 - 2 yılık incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Uyan, “Almanlar’ın detaylı çalışan bir otoritesi var. Bütün ürünlerimizi tek tek incelediler. Vergi mevzuatlarına uygun buldukları için onayladılar” dedi.

Milliyet'in haberine göre, Almanya’da bulunan Müslüman ve Türk nüfusun faizsiz bankacılık ürünü ihtiyacı olduğunu ifade eden Ufuk Uyan, şöyle konuştu:

“Almanya’ya gidip geldiğimizde bu yönde talepler alıyorduk. ‘Niçin burada faizsiz bankacılık yapmıyorsunuz? ‘diyen müşterilerimiz vardı. Bu talepleri göz tutarak çalışmalara başladık. 5 yıllık bir plan yaptık. Beş yılda kara geçeceğiz. Almanya’da ciddi bir küçük ve orta boy şirketlerin, KOBİ’lerin piyasası var. 

‘Açık bir piyasa var’

Önceliğimiz fon toplama ve fon kullanımı olacak. Ayrıca Almanya’da çok uzun vadeli konut kredisi ürünleri var. Bunlarla da ilgileniyoruz. Taleplere göre ürün geliştireceğiz.”
Almanya’da faizsiz bankacılığa açık bir piyasa bulunduğunu, vergi mevzuatlarına uygun ürün çıkartılması halinde geniş çerçevede faizsiz bankacılık ürünleri sunabileceklerini ifade eden Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, Alman devletinin sunduğu faizsiz fonlama kaynaklarından yararlanacaklarını da kaydetti.
 
Faizsiz konut kredisi

Kuveyt Türk Genel Müdürü Uyan, murabaha, leasing ve konut kredisi ürünlerinin ilk ürünler olacağını söyledi. Almanya’da 30 yıllık konut kredisi verildiğini hatırlatan Uyan, “Biz de faizsiz bankacılık alanında öne açık olan bütün ürünler üzerinde çalışacağız. Faizsiz konut kredisi de verebiliriz” dedi.

Uyan, faizsiz bankacılıkta Almanya dışında diğer Avrupa ülkelerinin de gündemlerinde olacağını açıkladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)