Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) talebinde azalma gözlenirken, kurumsal yatırımcının Solana (SOL) para birimine akın etti. SOL yatırım ürünleri geçen hafta, toplam kripto yatırım ürünlerinin yüzde 86,6'sını temsil ediyordu.
Digital Asset Fund Flows Weekly'nin bugünkü sayısına göre, Solana (SOL) yatırım ürünleri, 6 Eylül ile 10 Eylül arasında 49,4 milyon dolarlık yatırım aldı. Kripto yatırım ürünleri için birleşik toplam girişler, hafta için 57 milyon dolara eşitken SOL, toplam girişin yüzde 86,6'sını temsil etti ve bir önceki haftaya kıyasla yüzde 275 arttı.
Solana ürünlerine giren paradaki artış, aynı dönemde SOL fiyatının yüzde 36 artmasıyla sonuçlandı. Raporda şöyle denildi:
Fiyat artışı ve ekosisteme giren para miktarı 97 milyon dolara ulaşarak, Solana yönetimi altındaki varlıkların, tüm yatırım ürünleri arasında beşinci sıraya yerleşmesini sağladı.
Dijital varlık ürünleri, art arda dört hafta yüklü para girişi gördü. Altcoinlere olan talep, minimum 200.000 dolarlık giriş gören BTC ürünlerine yönelik iştahtan daha fazlaydı.
Girişler, dayanak varlık fiyatı hafta boyunca yüzde 10 düştüğü için kurumsal yatırımcıların 6,3 milyon dolar değerinde Ether satmasıyla kısmen dengelendi.
Cardano (ADA) ağı, 13 Eylül tarihinde uzun zamandır beklenen akıllı sözleşmeleri başlatmasına rağmen, kurumsal yatırım konusunda önceki haftaya göre girişlerde yüzde 46'lık düşüş gördü.
Çoklu varlık fonları, Ripple (XRP), Polkadot (DOT) ve Bitcoin Cash (BCH) sırasıyla 3,2 milyon dolar, 3,1 milyon dolar, 1,7 milyon dolar ve 600 bin dolar giriş gördü.
Tahminlere göre, kurumsal varlık yöneticileri şu anda toplam 56,3 milyar doları yönetimleri altında tutuyor. Kripto para piyasaları genelinde gerileme yaşandığı için önceki haftaya göre yüzde 9'luk düşüş mevcut.
Varlık yöneticileri arasında geçiş ise karışık veriler ortaya çıkardı. CoinShares XBT ve Purpose fonları sırasıyla 24,7 milyon dolar ve 45,5 milyon dolar kaybederken; 21Shares, ETC Group ve CoinShares sırasıyla 75 milyon dolar, 13 milyon dolar ve 6,1 milyon dolar giriş oldu.
Kurumsal yatırımcı Grayscale, yönetimindeki 41,8 milyar dolarlık varlık ile sektörün yüzde 74'ünü temsil ediyor.
Grayscale, 13 Eylül tarihinde alternatif varlık FinTech sağlayıcısı iCapital Network ile bir ortaklık kurdu. Anlaşma kapsamında iCapital'in danışmanları, çeşitlendirilmiş piyasa değeri ağırlıklı yatırım stratejileri aracılığıyla, şirketin önde gelen müşterilerinin Grayscales'in dijital varlık hizmetlerine erişmelerini sağlayacak.
Litecoin'de Walmart manipülasyonu
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.