Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ege İhracatçı Birlikleri verilerinden yapılan derlemeye göre, tarım ürünleri ihracatında önemli yer tutan kuru meyve, 60'ın üzerinde ülkeye pazarlanıyor.
Verimli topraklarda yetiştirilen ve toplanmasının ardından güneşte kurutulan üzümde ihracat, sezonun başladığı 1 Eylül'den 28 Kasım'a kadar olan dönemde 140 milyon 278 bin dolar olarak gerçekleşti.
Bu sene rekoltenin kısmen düştüğü kuru üzümde ihracat pazarlarının başında 42 milyon 161 bin dolarla İngiltere yer aldı. Bu ülkeyi 16 milyon 700 bin dolarla Almanya ve 14 milyon dolarla Hollanda izledi.
Kuru üzümde toplam ihracatın yüzde 82'sine denk gelen 115 milyon 536 bin dolarlık kısım Avrupa ülkelerine yapıldı.
ABD'ye kuru incir ihracatı yüzde 19 arttı
Üretim ve ihracatın büyük kısmının Ege Bölgesi'nden yapıldığı kuru incirde de ihracat sezonu 30 Eylül'de başladı. Kasım ayının 28'ine kadar olan dönemde kuru incir ihracatından 91 milyon 597 bin dolar elde edildi.
Kuru incir ihracatında ilk sırada 15 milyon 664 bin dolarla Almanya yer aldı. Almanya'yı 13 milyon dolarla Fransa izledi.
Kuru incir ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artış gösterdiği ABD üçüncü sırada yer aldı. Bu ülkeye 8 milyon 683 bin dolarlık ihracat yapıldı.
Avrupa ülkelerine 55 milyon dolarlık kuru incir gönderildi.
Kuru kayısı ihracatı devam ediyor
Kuru kayısıda ise ihracat 1 Ağustos'ta başladı. 28 Kasım'a kadar olan dönemde kuru kayısı dış satım tutarı 111 milyon 407 dolar olarak kayda geçti.
Kuru kayısı ihracatında ilk sırada 14 milyon dolarla ABD yer aldı. Almanya 11 milyon 855 bin dolarla ikinci, Fransa 10 milyon 253 bin dolarla üçüncü büyük pazar oldu.
Kuru kayısı ihracatının yüzde 45'lik kısmını oluşturan 49 milyon 629 bin dolarlık satış Avrupa ülkelerine gerçekleştirildi.
Böylece, kuru üzüm, incir ve kayısı ihracatı söz konusu dönemde 343 milyon 282 bin dolar seviyesinde gerçekleşti. 220 milyon 165 bin dolarla kuru meyve ihracatının yüzde 64'ü Avrupa ülkelerine yapıldı.
İhracat ve ithalat rakamları açıklandı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.