<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKurtulmuş'tan bankalara: Orta direği destekleyin----

Kurtulmuş'tan bankalara: Orta direği destekleyin

Kurtulmuş'tan bankalara: Orta direği destekleyin
31 Aralık 2015 - 06:36 www.finansingundemi.com

MB'nin faiz koridoru limitlerini indirmesini beklediklerini belirten Kurtulmuş, bankaların da daha az kârı göze alıp orta direği desteklemesini istedi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kamu bankalarının orta direği destekleyeceği bir dönemi ümit ettiklerini söyledi. Kurtulmuş, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararlarına rağmen özellikle KOBİ’ler için çok yüksek olan faizin belli bir noktaya gelebilmesini ümit ettiğini belirterek, önümüzdeki günlerde Merkez Bankası’nın uyguladığı faiz aralığı konusunda üst ve alt limitleri bir türlü daraltarak şimdiye kadar uyguladığı tedbirlerin biraz dışına çıkmasının beklendiğini kaydetti. Kurtulmuş, “Ayrıca kamu bankalarının da özellikle bazı fedakarlıkları göze alarak, yani daha az kar etmeyi göze alarak orta direği destekleyeceği bir dönemi ümit ederiz bu da Türkiye ekonomisine can verir diye düşünüyorum” dedi. 

GEÇMİŞ 10 YIL GİBİ OLMAYACAK

Kurtulmuş, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile yaptığı sohbette, mayıstan bu yana FED’in Faiz artırmasına yönelik beklentinin ortaya çıkması ile yeni bir dönemi getirdiğini belirterek, “Bu çok açık bir şekilde geçtiğimiz 10 yıl içerisinde bol miktarda özellikle gelişmekte olan ülkelerin bulabildiği paranın kısılması anlamına geliyor. Türkiye gibi Rusya, Brezilya, Hindistan gibi ülke ekonomilerinin belki de zorlanacağı anlamına gelen bir durum. Ama Türkiye’nin bu süre içerisinde özellikle mayıstan bu yana mesela kapasite kullanım oranındaki göstergeler, birtakım makroekonomik göstergeler, Türkiye’nin büyüme rakamları, her ne kadar istediğimiz rakamda değilse de her ne kadar yüzde 5’ler seviyesinde değilse de, böyle bir büyüme rakamının olması Türkiye’yi bütün gelişmekte olan ekonomilerden pozitif yönde ayrıştıran bir tablo olarak duruyor. Ümit ederim ki ekonomideki yapısal dönüşüm adımları ile bu tabloyu kuvvetlendirme imkanımız olur” diye konuştu. Gelecek dönemin geçmiş 10 yılda olduğu gibi kolay ve ucuz para bulma imkanının olmayacağını ifade eden Kurtulmuş, “Ama Türkiye ekonomisi pozitif yönde ayrışmaya devam eder. Buradaki hayati şey de bu dönüşüm paketlerinde ortaya koyduğumuz o faz değişikliğini gerçekleştirebilecek siyasi iradeyi sürdürmektir” diye konuştu. (Hürriyet / Deniz Zeyrek)
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yakup 31 Aralık 2015 13:53

    13 yıllık dönemde orta direk yüzde 15-20 lerden yüzde 30-35lere çıktı, yani alt gelir grubundan orta gelir grubuna çıkış arttı, bunu şöyle örneklendirebiliriz. 2000 liranın altında olan asgari ücretli, emekliler dışındaki memur ve işçilerin sayısı şuanda geçmişe göre oldukça yüksek, bunlar 2000 ila 10000 lira arasında aylık gelire sahip olanlar, yani açlık sınırı ile yoksulluk sınırı arasında olanlardır.

  • beddua31 Aralık 2015 11:04

    Orta direkmi bıraktınız memleketin bütün direklerini kırdınız. Ülkeyi şamaroğlanına çevirdiniz. Her yerde hırsızlık, kayırma ve çatışma var. Şehitler arka arkaya geliyor. İnsanımızın kabusu oldunuz. Allahtan bulun inşallah.