BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKurtarma paketi başka zirveye kaldı----

Kurtarma paketi başka zirveye kaldı

Kurtarma paketi başka zirveye kaldı
16 Mart 2010 - 07:10 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi maliye bakanları, Yunanistan'ı kurtarma paketi üzerinde anlaşamadı Yunanistan'ın içinde bulunduğu ekonomik krizi masaya yatıran Euro Bölgesi maliye bakanları, Yunanistan'ın beklediği kurtarma paketi üzerinde anlaşma sağlayamadı.

Euro Bölgesi Başkanı Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Junker, Yunanistan'ı kurtarma paketine AB devlet ve hükümet başkanlarının karar vereceğini açıkladı. AB liderlerinin 25-26 Marttaki toplantısında konunun gündeme gelip gelmeyeceği sorusuna Junker'in cevabı, "Yunanistan'ı kurtarma paketi, daha sonraki zirvelere de kalabilir" şeklinde oldu. GÖZLERİ ÜZERİNDE Piyasalara Yunanistan'ın aldığı kemer sıkma önlemlerinin yeterli olduğu mesajını gönderen Junker, Atina'nın bugüne kadar aldığı önlemlerin ve bundan sonraki çabalarının piyasayı ikna etmediğinin görülmesi durumunda Euro Bölgesi'nin hızla ve koordinasyon içinde hareket ederek mali istikrarı sağlayacağını söyledi. AVRUPA ÇAPINDA TEKLİF Diplomatik kaynaklar Yunanistan için 25 milyar euro büyüklüğünde bir kurtarma paketi hazırlandığını ileri sürmüştü. Nitekim, Avrupa Komisyonu'nun mali işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn, "Avrupa Komisyonu, eşgüdümlü ve koşullu yardım sağlanması için Avrupa çapında bir çerçeve teklifi sunmaya hazır" demişti. Ancak toplantı öncesinde Almanya ve Fransa'dan gelen açıklamalar, somut yardım paketiyle ilgili beklentileri zayıflatmıştı. Euro Bölgesi'ndeki 16 ülke, üç ay önce 300 milyar euroluk bir bütçe açığıyla karşı karşıya olan Yunanistan'a güçlü bir şekilde sözlü ve siyasi destek vermişlerdi. Yunanistan'ın 2010 bütçe hedefi önlemlerinin uygulama takvimi, bugün Avrupa Birliği'ne bir rapor halinde sunması gerekiyor. Gurria: IMF'ye gitmek tabu olmaktan çıkmalı Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü Genel Sekreteri Angel Gurria, AB'li maliye bakanlarını Yunanistan'a güçlü bir şekilde destek olmaya çağırdı. Yunanistan'da bir takım ziyaretlerde bulunan Gurria, ülkenin bütçe açığını azaltmaya yönelik attığı adımların ardından böyle bir desteği hakettiğini savundu. Gurria, "Piyasaların anlayacağı ve Yunanistan'ın borçlanma maliyetini düşürecek birşey lazım" dedi. Bunun AB için kolay bir cevap olmayacağını belirten Gurria, IMF'nin bu tür problemlerle başa çıkacak enstrümanlara sahip olduğunu söyledi. Gurria, "IMF'ye gitmek tabu olmaktan çıkmalı" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)