BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKuroda göreve hazır----

Kuroda göreve hazır

Kuroda göreve hazır
04 Mart 2013 - 06:50 www.finansgundem.com

BOJ başkan adayı Kuroda, başkanlık koltuğuna gelirse 15 yıldır devam eden deflasyonu sonlandırmak için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi

Japonya Merkez Bankası başkan adayı Haruhiko Kuroda, başkanlığı onaylanırsa 15 yıldır devam eden deflasyonu sonlandırmak için gereken neyse yapacağını söyledi ve ucu açık tahvil alımlarının önümüzdeki yıldan önce başlayabileceğinin sinyalini verdi.
Parlamentodaki onay oturumunda "Ne gerekiyorsa yapacağımız konusundaki duruşumuzu netleştirmek istiyorum" ifadelerini kullanan Asya Kalkınma Bankası Başkanı Kuroda, merkez bankasının yeterli oranda varlık ve uzun vadeli tahvil almamış olmadığını söyledi.
Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin Kuroda'yı başkan adayı göstermesi, Masaaki Shirakawa'nın 19 Mart'ta görevinden ayrılmasının ardından para politikasının daha da agresifleşeceği beklentilerini ortaya çıkardı. Parlamentonun üst kanadında çoğunluğa sahip olan muhalefetteki Japonya Demokrat Partisi, Kuroda'nın başkanlığına izin vereceklerinin sinyalini verdi.
Kuroda'nın Nisan'da merkez bankası toplantılarında ne kadar radikal olduğunu ortaya koymasının gerektiğini, aksi takdirde piyasaların çok büyük hayal kırıklığına uğrayacağını söyleyen JP Morgan Securities Asia'nın kıdemli ekonomistlerinden Masamichi Adachi, "Yönetim kurulundaki politika yapıcıları, görüşlerini 180 derece değiştirmeye ikna etmesi gerekiyor" dedi.
Kuroda, merkez bankasının bu zamana kadar yaptığı varlık alımlarının kapsam ve büyüklüğünün yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmaya yeterli olmadığının altını çizerek, ucu açık alımlarının önümüzdeki yıldan önce başlatılmasını değerlendirebileceğini söyledi.
Kuroda'nın BOJ'un hükümetin borcunu zarar yazmaktan çekinmesi gerektiğini söylemesinin ardından Nikkei 225 Endeksi kazançlarını azalttı ve yen de güçlendi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)