Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
UNCTAD, şubat ayına ilişkin küresel ticaret güncelleme raporunu açıkladı.
Raporda, mal ve hizmet ticaretini kapsayan küresel ticaret değerinin 2021'de önceki yıla göre yüzde 25 artarak 28,5 trilyon dolar ile rekor kırdığı belirtildi.
Küresel ticaret değerinin geçen yılın son çeyreğinde yaklaşık 200 milyar dolar artışla 5,8 trilyon ulaşarak rekor tazelediği aktarılan raporda, bunun 2021'de küresel ticaretteki yıllık artışı yüzde 25'te tutmayı sağladığı kaydedildi.
Küresel ticaret, salgının etkisiyle 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 9 azalmıştı.
"Uluslararası ticaret eğilimlerinin 2022'de normalleşmesi bekleniyor"
UNCTAD raporunda, 2021'de küresel ticaret değerinin 2019'daki değerin yüzde 13 üzerinde olduğu aktarılarak, geçen yıl küresel ticaretteki olumlu eğilimin, emtia fiyatlarındaki artış, salgın kaynaklı kısıtlamaların azalması ve ekonomik teşvik paketleri nedeniyle talepteki güçlü toparlanmanın sonucu olduğu vurgulandı.
Ekonomik teşvik paketleri nedeniyle talepteki güçlü toparlanmanın bu yıl gerilemesinin beklendiği aktarılan raporda, "Bu eğilimlerin azalması muhtemel olduğundan uluslararası ticaret eğilimlerinin 2022'de normalleşmesi bekleniyor." denildi.
Küresel ticaretin 2022'de çeşitli faktörlerden etkileneceği belirtilen raporda, bu faktörlerin "beklenenden daha yavaş ekonomik büyüme", "devam eden tedarik zinciri sıkıntıları", "borç sürdürülebilirliği konusunda artan endişeler", "daha yeşil bir küresel ekonomiye geçiş", "ticaret anlaşmaları" ve "ticaretin bölgeselleşmesi" olduğu bildirildi.
Geçen yılın son çeyreğinde enerji sektörünün ticaret değerindeki güçlü artışın yüksek akaryakıt fiyatlarından kaynaklandığı, metaller ve kimyasallar ticaretindeki büyümenin de ortalamanın üzerinde gerçekleştiği kaydedilen raporda, 2021'in 4. çeyreğinde küresel çip sıkıntısının bir sonucu olarak iletişim ekipmanları, otomobiller ve hassas aletlerdeki ticaret büyümesinin bastırıldığı belirtildi.
Ünlü ekonomistten FED’e sert uyarı: Parasal genişlemeyi hemen yarın bitirin
Uluslararası bilet satışlarında iyileşme
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.