BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKüresel mal ticaretinde toparlanma sürüyor----

Küresel mal ticaretinde toparlanma sürüyor

Küresel mal ticaretinde toparlanma sürüyor
05 Eylül 2024 - 08:18 www.finansgundem.com

Küresel mal ticareti 3. çeyrekte toparlanmaya devam etti. Bileşik bir öncü gösterge olan barometrenin son değeri 103 olarak kaydedildi.

Dünya Ticaret Örgütü'nün (DTÖ) açıkladığı Mal Ticareti Barometresi, küresel mal ticaretinin 2024 yılının üçüncü çeyreğinde toparlanmaya devam ettiğini gösterdi.

Küresel mal ticareti için bileşik bir öncü gösterge olan barometrenin son değeri 103 olarak kaydedildi. 100'ün üzerindeki değerler trendin üzerindeki ticaret hacimlerine işaret ederken, 100'ün altındaki değerler mal ticaretinin trendin altına düştüğünü ya da yakın gelecekte düşebileceğini gösteriyor.

DTÖ, 103 değerinin mal ticareti hacmindeki büyümenin bu yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde pozitif kalacağını gösterdiğini belirtti.

Barometre endeksinden gelen olumlu sinyale rağmen DTÖ, artan jeopolitik gerilimler, devam eden bölgesel çatışmalar, gelişmiş ekonomilerde değişen para politikası ve zayıflayan ihracat siparişleri nedeniyle ticaret görünümünün oldukça belirsiz olduğunu kaydetti.

DTÖ'ye göre ticaret bu yılın ilk üç ayında bir önceki çeyreğe göre %1, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %1,4 arttı.

Değer bazında son veriler Avrupa'da beklenenden daha zayıf bir ticaret büyümesine işaret ederken, diğer bölgelerde beklenenden daha güçlü bir büyüme yaşandığı belirtildi.

ABD'nin dış ticaret açığı yükseldiABD'nin dış ticaret açığı yükseldi

 

'TL' ile yapılan dış ticaret yüzde 44 arttı'TL' ile yapılan dış ticaret yüzde 44 arttı

 

Dış ticaret açığı temmuzda 7.29 milyar dolarDış ticaret açığı temmuzda 7.29 milyar dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)