Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
CEO'lara ve iş dünyası liderlerine göre, yeni teknolojiler önümüzdeki beş yıl içinde borsa sektöründeki değişimin en büyük itici güçlerinden biri olacak. Sektörde finansmanları artırmak veya yatırım yapmak için daha kolay ve daha ucuz erişim sağlayacak.
Financial News’in haberine göre pandemi sürecinde, maliyetleri düşürmenin ve düzenleyici şartlarını karşılamanın bir yolu olarak borsalarda ve ticaret firmalarında halihazırda geliştirilmekte olan otomasyon ve dijitalleşme hamleleri giderek hızlanmaya başladı.
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre üst düzey yöneticiler; yapay zeka, bulut, makine öğrenimi ve dağıtılmış defter teknolojisinin (blockchain) kullanımının artmasıyla finans sektöründeki teknoloji kullanımının gelişerek devam edeceğini düşünüyor. Barclays’in Küresel Elektronik Ticaret ve Dijital Strateji Stratejileri Başkanı Naseer Al-Khudairi, “Tüm yönleriyle elektronik ticaret inovasyonu gelecek yıllarda rekabetçi bir ortamda dönüşmeye devam edecek” ifadelerine yer verdi.
Al-Khudairi, “Bulut tabanlı hesaplamaların yükselişi FIX (finansal bilgi paylaşımı) ticaret protokollerine uyum sağlamayla bu protokollerin kullanımındaki artış ve makine öğrenimi gibi unsurlar risk yönetimini arttırıyor. Bu sistemler ileride sorunsuz müşteri ticaret deneyimlerine liderlik edecek” dedi.
Ticaret sonrası çözümler üreten teknoloji şirketi Baton Systems’ın Kurucusu ve CEO’su Arjun Jayaram, “Bulut ve DLT gibi gelişmekte olan teknolojilerin hızla benimsendiğini göreceğiz. Zamanı geçmiş teknolojiler günümüzde hala bankaların ticaret sonrası sistemlerde yoğun olarak kullanılmaktadır, ancak bankalar teknolojik gelişmelere açılıyor ve yeni teknolojilerin bankaların ticaret sonrası sistemlerinin temel bileşenleri haline geldiğini görüyoruz” dedi.
Yöneticiler, teknolojilerin kullanım süreçlerini daha hızlı ve ucuz hale getireceklerini ve işlem öncesi ticaretten, takas ve uzlaşma bankacılığına kadar ticaret döngüsünün tamamında kullanılacağını söyledi.
Borsa ticaret teknolojileri şirketi Tradeteq'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Christoph Gugelmann, azalan maliyetlerin "şirketler için finansmana daha kolay ulaşım ve yatırıma erişimi açısından da demokratikleşme" anlamına geleceğini düşünüyor.
Bu arada, çoğu Londralı finans firması, personelinin gelecekte ofis ve ev arasında zamanlarını böleceğini, personelin firmayla iletişimini sağlamak ve süreçlerin sorunsuz çalışmasını sağlamak için finansal teknolojilerin kilit öneme sahip olacağını düşünüyor.
Finans sektörüne yönelik bir iletişim platformu firması olan Cloud9 Technologies'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Gerald Starr, "Sektörde önümüzdeki yıllarda bulut tabanlı yazılımların günlük iş akışlarında, verilerin oluşturulmasında ve ticarette merkezi bir rol oynadığı daha fazla sanal ticaret yerlerinin geliştirildiği bir Finans ortamına dönüşümü beklemelisiniz" dedi.
Hisse yatırımlarında değerlendirilmesi gereken 5 faktör
Türkiye, yenilenebilir enerjide zirveye oynuyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.