BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiKüresel elektrikli araç satışları Ağustos ayında %20 arttı----

Küresel elektrikli araç satışları Ağustos ayında %20 arttı

Küresel elektrikli araç satışları Ağustos ayında %20 arttı
12 Eylül 2024 - 06:58 www.finansgundem.com

Rho Motion, tamamen elektrikli ve hibrid araçların küresel satışlarının Ağustos ayında %20 arttığını açıkladı. Bu yükselişte Çin'deki rekor satışların da etkisi olduğu vurgulandı

Pazar araştırma firması Rho Motion, tamamen elektrikli ve plug-in hibrid araçların küresel satışlarının, Çin'deki rekor satışların etkisiyle Ağustos ayında yıllık %20 arttığını bildirdi.

Yayınlanan rapora göre, Avrupa'da tamamen elektrikli ve plug-in hibrid araçları %33'lük düşüşle Ocak 2023'ten bu yana en zayıf ayını yaşadı.

Rho Motion, dünyanın en büyük elektrikli araç pazarı olan Çin'de bu yılki satışların geçen yıla göre üçte bir oranında artarak 10,5 milyon araca yükselmesini beklerken, Avrupa'daki satışların kabaca geçen yılki 3,1 milyon adetle aynı seviyede olduğunu düşünüyor.

Veri yöneticisi Charles Lester, elektrikli otomobillere olan talebin birkaç yıl boyunca önemli ölçüde arttıktan sonra son aylarda, tüketicilerin daha uygun fiyatlı modelleri beklemesi veya hibrit alternatifleri tercih etmesi nedeniyle soğuduğunu ve birçok otomobil üreticisinin elektrifikasyon planlarını küçültmesine yol açtığını söyledi.

Tamamen elektrikli veya plug-in hibrit dünya çapında 1. 47 milyon satıldı .Rho Motion verilerine göre, Çin'deki satışlar Ağustos ayında %42 artarak bir milyonun üzerinde rekor bir seviyeye ulaşırken, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da satışlar %8 artarak 0,16 milyon adede ulaştı. Rho Motion, Avrupa'da yılbaşından bu yana satışların %4 düştüğünü ve Almanya'da sübvansiyonların kesilmesinin ardından %23'lük bir düşüş yaşandığını belirtti.

Hangisi daha ucuz? İkinci el elektrikli araçlar mı ikinci el benzinli araçlar mı?Hangisi daha ucuz? İkinci el elektrikli araçlar mı ikinci el benzinli araçlar mı?

 

AB, Çinli elektrikli araçlar için ek gümrük vergisini düşürüyorAB, Çinli elektrikli araçlar için ek gümrük vergisini düşürüyor

 

Almanya, elektrikli araçlar için vergi indirimini kabul ettiAlmanya, elektrikli araçlar için vergi indirimini kabul etti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)