BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKüresel ekonominin büyümesi bekleniyor----

Küresel ekonominin büyümesi bekleniyor

Küresel ekonominin büyümesi bekleniyor
30 Mayıs 2024 - 12:55 www.finansgundem.com

EIU, küresel ekonominin yüksek faiz ve jeopoliyit risklere rağmen 2024'te yüzde 2,5 büyümesini bekliyor.

Economist Intelligence Group (EIU) yayınladığı "Global Görünüm" raporunda, daha önce %2,4 olan küresel reel gayri safi yurt içi hasıla (GSYH) büyümesinin 2024'te %2,5 olacağını tahmin ettilerini bildirdi. Bu, büyümenin 2023'e kıyasla yavaşlamak yerine değişmeyeceği anlamına geliyor ve yüksek faiz oranları ve jeopolitik riskler karşısında büyümenin şaşırtıcı derecede dirençli olduğunu kanıtlıyor.

EIU Küresel Görünüm raporunda şu değerlendirmelere yer verildi:

Küresel büyümedeki değişim, ABD'nin 2024 büyümesinin bir kez daha yukarı yönlü revize edilerek %2,2'ye (önceki %2'den) yükseltilmesini, bazı Avrupa ekonomilerinin yukarı yönlü revize edilerek Euro Bölgesi büyümesinin %1'e (%0,8'den) yükseltilmesini ve Brezilya'nın yukarı yönlü revize edilerek %2,1'e (%1,8'den) yükseltilmesini yansıtmaktadır.

Gelecekteki para politikası gevşeme beklentilerimizi azalttık ve hem Federal Rezerv'in (ABD merkez bankası) hem de Avrupa Merkez Bankası'nın 2024-25'teki gevşeme döngülerinden 25 baz puanlık bir indirimi çıkardık. Buna karşılık, İngiltere Merkez Bankası'nın daha önce tahmin edilenden daha hızlı bir indirim yapmasını ve faiz oranını 2025 sonuna kadar %3,5'e düşürmesini bekliyoruz (daha önce %4,25 idi).

ABD doları efektif döviz kurunun 2024 yılında üst üste üçüncü kez değer kazanacağını tahmin ediyoruz, daha önce hafif bir değer kaybı bekliyorduk. Bu, yenin değerinde daha önce tahmin edilenden daha güçlü bir değer kaybını ve artık euronun değer kazanmasını öngörmediğimizi yansıtmaktadır.

Georgieva: Küresel ekonomi için endişelenecek çok şey var

 

Yellen'dan Çin uyarısı: Küresel ekonomiyi tehlikeye atabilir!

 

CEO’ların iyimserliği küresel ekonomiye dair neler söylüyor?

 

Yellen: Küresel ekonomi dirençli olmaya devam ediyor

 

G20 küresel ekonomik meselelere odaklanacak

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)