Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Uluslararası Para Fonu (IMF), 2015'ten bu yana istikrarlı bir düşüş gösteren küresel cari işlemler dengesizliklerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle 2020'de arttığını ve bu yıl daha da artmasının beklendiğini bildirdi.
IMF, Dış Sektör Raporu'nun 2021 sayısını "Ayrışan Toparlanmalar ve Küresel Dengesizlikler" başlığıyla yayımladı.
Raporda, 2015'ten bu yana istikrarlı bir düşüş gösteren küresel cari işlemler dengesizliklerinin 2020'de arttığı ve ülkeler arası farklılaşan ekonomik beklentilerin olduğu bir dönemde bu yıl daha da artmasının beklendiği aktarıldı.
Küresel gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYH) 2019'da yüzde 2,8'ini oluşturan cari işlemler fazlası ile açıklarının toplamının 2020'de GSYH'nın yüzde 3,2'sine yükseldiği belirtilen raporda, söz konusu artışın Kovid-19 salgının seyahat, petrol, tıbbi ürünler ve hane halkı tüketim malları üzerindeki etkisini yansıttığı kaydedildi.
Raporda, cari işlemler fazlası ile açıklarının toplamının 2021'de küresel GSYH'nın yaklaşık yüzde 3,4'üne çıkmasının ardından 2026'ya kadar küresel GSYH'nın yüzde 2,5'ine inmesinin beklendiği ifade edildi.
Kovid-19 salgınında sağlık hizmetlerini ve ekonomik desteği finanse etmek için benzeri görülmemiş hükümet borçlanmasının cari hesap dengeleri üzerinde eşit olmayan etkileri olduğuna işaret edilen raporda, ABD'de cari açığın daralması ve Çin'de cari fazlanın salgın öncesi seviyelerin altına düşmesiyle küresel cari işlemler dengesizliklerinde 2022-2026 arasında daralma beklendiği aktarıldı.
Raporda, rezerv para birimlerinin salgının başlangıcında, 2020'nin başlarında değer kazandığı, ancak olağanüstü politika desteği ve aşı dağıtımına ilişkin olumlu gelişmelerle Mart 2020'nin ortasından bu yana değer kaybettiğini belirtildi.
Avrupa borsaları İtalya hariç yükselişle kapandı
Fauci: Daha çok çekeceğiz, ama kapanma olmayacak
Piyasalarda gün sonu 02/08/2021
BİST 100 endeksi kritik direnci aşamadı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.