Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına karşı verilen teklifi hafta başında görüşecek.
Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Pazartesi günü oylamaya sunulması beklenen taslak metin, Kudüs'ün statüsü konusunda BM'nin herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğinin altını çiziyor.
Uluslararası ajansların ulaştığı taslak metinde, Kudüs meselesinin müzakere yolu ile çözülebileceği belirtiliyor. Metinde Trump yönetiminin aldığı karardan açık bir şekilde bahsedilmezken, "Kudüs'ün statüsü ile ilgili son gelişmelerden üzüntü duyuyoruz" ifadesi yer alıyor.
Mısır tarafından kaleme alınan tek sayfalık metinde ayrıca "Kutsal Kudüs şehrinin karakteri, statüsü ve demografik yapısında değişikliğin önünü açacak herhangi bir karar ya da adım, yasal olarak hükümsüzdür ve iptal edilmelidir" deniyor.
Taslak metinde üye ülkelerin Kudüs'te büyükelçilik açmaktan kaçınması isteniyor ve BM'nin Kudüs'ün statüsü ile ilgili daha önce aldığı kararlara sadık kalınması isteniyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ABD'nin Kudüs kararının iptali için BM'de girişim başlatacaklarını açıklamıştı.
Erdoğan "ABD'nin Kudüs'le ilgili kararının iptali için Birleşmiş Milletler nezdinde de girişimler başlatıyoruz. Önce Güvenlik Konseyi'nde, orada bir veto olursa BM Genel Kurulu'nda bu haksız kararın iptali için çalışacağız" demişti.
İsrail'den Kudüs tasarısına tepki
İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon tasarıyı "Filistinlilerin tarihi yeniden yazma çabası" olarak niteledi.
Danon "Hiçbir oylama ya da münazara Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğu ve her zaman öyle kalacağı gerçeğini değiştirmeyecek" şeklinde konuştu.
Tasarının, BM Güvenlik Konseyi'nden geçmesi beklenmiyor. ABD, İngiltere, Çin, Fransa ve Rusya, BM Güvenlik Konseyi'nde veto yetkisi bulunan ülkeler arasında yer alıyor.
Kudüs konusunda gerginlik sürerken, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence çarşamba günü Kudüs'ü ziyaret etmeye hazırlanıyor. Filistin lideri Mahmud Abbas, Filistin ve İsrail arasındaki barış sürecinde ABD'nin artık bir rolü olmadığını belirtti ve Pence'le yapacağı görüşmeyi iptal etti.
ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık'ta Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı almış, ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyacağını açıklamıştı. ABD'nin bu kararı, Müslüman ülkeler başta olmak üzere çok sayıda ülkede tepki ve protestolarla karşılanmıştı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.