Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal ile Genel Müdür Yardımcısı Tufan Özel'in TÜDKİYEB’e yaptıkları ziyarette, sigorta primlerine ilişkin taleplerini iletti.
Küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin "devlet destekli küçükbaş hayvan hayat sigortasına" ilişkin memnuniyet düzeyinin artırılması ve sigortanın yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan Çelik, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile uygulamaya konulan küçükbaş hayvan hayat sigortalarında yüzde 50 devlet desteğinin sektör için çok değerli olduğunu aktardı.
Son yıllarda sigortalanan küçükbaş hayvan sayısının artmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Çelik, “2019'da yüzde 7 civarında olan sigortalı küçükbaş hayvan sayısında ciddi bir artış yaşanarak, 2021 yılında yüzde 18 seviyelerine ulaşılmıştır. Ayrıca 2021 yılında sigortalanan küçükbaş hayvan sayısı 10 milyona yaklaştı. 2022 yılı sonunda da bu sayının en az 12 milyon olmasını bekliyoruz. Bu rakamlar sektörümüz için memnuniyet verici olmakla beraber, sigortalanan küçükbaş hayvan oranının önümüzdeki süreçte yüzde 50'lere çıkarılmasının hedeflenmesini arzu ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
TUTARLARIN REVİZE EDİLMESİ İSTENİYOR
Sigorta prim miktarlarının makul seviyelere çekilmesi gerektiğine dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti: “Küçükbaş hayvanlar için ödenen sigorta prim miktarlarının kolaylıkla ödenebilecek makul seviyelere çekilmesini talep ediyoruz. Halen yetiştiricilerimiz bir yıllık poliçe için 1200 lira sigorta bedeli üzerinden geniş kapsamlı tarifede 33 lira, 3 bin 750 liralık sigorta bedeline karşılık ise 102 lira prim ödemektedir. Ayrıca hastalık riskinin hariç olduğu dar kapsamlı tarifede ise 1200 liralık sigorta bedeline karşılık 3 lira, 3 bin 750 lira sigorta bedeli olan bir hayvan için ise 8 lira prim ödemesi yapılmaktadır. Biz bu tutarların revize edilerek daha makul seviyelere çekilmesi talebinde bulunduk.”
İşsizlik Sigortası Fonu toplam varlığı 2,9 milyar TL arttı
Sokak hayvanlarına trafik sigortası
Kasko ve trafik sigortasına kalıcı çözüm geliyor
Sigorta Åirketlerinin prim üretimi ilk 7 ayda ,9 arttı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.