BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKrize karşı cephane tükendi!----

Krize karşı cephane tükendi!

Krize karşı cephane tükendi!
24 Ocak 2014 - 08:42 www.finansgundem.com

Nobel ödüllü ekonomist Edmund Phelps'den ABD için çok kritik bir açıklamada bulundu

Nobel ödüllü ekonomist Edmund Phelps, ABD ekonomisinin bir çöküntüde ilerlediğini ve hükümetlerin bu krize karşı ellerinde cephane kalmadığını söyledi. Phelps, ABD’nin 1972 den bu yana ekonomik durgunluk içinde olduğunu da öne sürdü.

Davos’ta CNBC’ye konuşan Phelps, “hükümetler (krizi çözmek için) konut balonu dahil ellerine geçen her şeyi kullandılar. Artık cephane kalmadı ve bu çukurdan kurtulmak için daha çok çalışmalıyız” dedi.

Merkez bankaları tarafından kullanılan doğal işsizlik oranı teorisini geliştiren Phelps, 2006 yılında Nobel ekonomi ödülünü almıştı.

Phelps, birçok analistin bu yıl ABD’de yüzde 3 büyüme beklemelerine karşın, bu oranı “iyimser” bulduğunu kaydetti.

ABD’de özel sektör yatırımlarının düşük olmasını yeniliklerin azalmasına bağlayan Phelps, “yeni şirket yatırımlarının zayıf olması, yatırım getirilerinin düşmesine bağlı, Eski güzel günlerde yenilikler yeni yatırım olanakları yaratıyordu” dedi.

Phelps, ABD’de ekonominin düzelmesi için bakış açısının değişmesi gerektiğini söyleyerek, “yaşamın eğlenceli, heyecan dolu ve yarışmaya itici olduğunu tekrar düşünmeye başlamalıyız. Bunu gerçekleştirmek için yeniliklere kapıları açmalı, bunun için de yerleşik kalıplara karşı mücadele etmeliyiz” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)