Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Çin'deki bilim insanları, insan kök hücrelerinden üretilen yapay bir beyin kullanarak kritik görevleri yerine getirebilen bir robot inşa etti.
Araştırmacılara göre çip üzerindeki beyin, biyolojik bir beynin bazı zeka işlevlerini sergilerken, uzuvlarını hareket ettirmek, engellerden kaçınmak ve nesneleri kavramak gibi temel görevleri öğrenebildi.
Tianjin Üniversitesi'yle Güney Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden bir ekip, laboratuvarda oluşturulan beyne dış dünyayla iletişim kurmasını sağlayan bir beyin-bilgisayar arayüzü yerleştirdi.
Tianjin Üniversitesi'ndeki Haihe Beyin-Bilgisayar Etkileşimi ve İnsan-Bilgisayar Entegrasyonu Laboratuvarı'nda yönetici müdür olan Ming Dong, "Bir çip üzerindeki beyin-bilgisayar arayüzü, kodlama ve kod çözme ve uyarım-geri bildirim yoluyla dış dünyayla bilgi etkileşimi sağlamak için bir elektrot çipiyle birleştirilmiş, (beyin organoidleri gibi) yapay ortamda üretilmiş bir 'beyin' kullanan bir teknoloji" dedi.
Beyin organoidleri işlevlerini yerine getirebilmek için sıvı, besin hatları, sıcaklık kontrolü ve koruyucu kılıf gibi insan beynininkine benzer ihtiyaçlara sahip.
Araştırmacılar, gelişmekte olan çip üzerinde beyin teknolojisi alanının, hibrit zekanın geliştirilmesine katkı sunarak "devrim niteliğinde bir etki" yaratacağını iddia etti.
Bu son büyük atılım, Japonya'daki bilim insanlarının daha gerçekçi bir görünüm kazandırmak amacıyla insansı bir robotun yüzüne canlı insan derisi yerleştirdiklerini açıklamalarından sadece birkaç gün sonra geldi. (Independent Türkçe)
Tokyo Üniversitesi'nden ekip, tasarlanan deri dokusunu deri-bağ yapılarına uydurarak robotun gülümsemesini sağlamayı başardı.
Araştırmacılar, canlı derinin insan benzeri duygular sergilemenin yanı sıra gelişmiş algılama kabiliyetleri ve yaralandığında kendi kendini iyileştirme becerisi sağlayabileceğini söyledi.
Robotların dünyasında devlerle yarışan Türk: Ali Tan Şerbetçi
Musk tarih verdi: Robotaksiler tanıtılacak
ChatGPT robotu "Grok" olarak sunuluyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.