Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Kripto para sektörü yöneticileri geçen hafta yaptıkları açıklamada, Bitcoin borsasında işlem gören fonların mali danışmanlar ve müşterileri için diğer yatırımcı gruplarına göre daha değerli olabileceğini açıklamıştı.
Ancak teknoloji şirketi Onramp Invest'in CEO’su Tyrone Ross, geçen hafta bir panelde yaptığı konuşmada, bir Bitcoin ETF'sinin cazibesine rağmen, kripto para birimine doğrudan yatırım yapmanın geniş tabanlı yatırımcı grupları için daha iyi olabileceğini söyledi.
Financial Times’ın haberine göre Ross, tipik olarak itibari para veya altınla desteklenen stablecoin'lerin çoğu finans kurumundan daha hızlı bir şekilde para transferini kolaylaştırabileceği örneğini verdi. Kripto uzmanı, bu tür bir yeteneğin çok zor durumda olan ve hemen paraya ihtiyacı olan yatırımcılar için önemli olduğunu da sözlerine ekledi.
Ross, "Bunu banka hizmeti almadan bir ortamda büyümüş biri olarak söylüyorum. Kripto, yetersiz mali hizmet görenler için bir nimettir" dedi.
Ancak Morningstar'ın ev sahipliği yaptığı panelde Bitwise Asset Management'ın Baş Yatırım Sorumlusu Matt Hougan, birçok perakende yatırımcının henüz kripto para birimine sahip olmadığını, çünkü onlara yardımcı olacak bir ETF olmadığını söyledi. Zira Hougan’a göre bir ETF'nin, şifrelerini kaybetme veya saldırıya uğrama olasılıkları daha düşük olduğu için yatırımcıların fon yatırımları sayesinde Bitcoin'lerini güvenli bir şekilde tutmalarına da yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.
Hougan, "ETF'lerin güzelliği, mali müşavirlerin çalışma şekline sorunsuz bir şekilde bağlanabiliyor olmalarıdır. Bu yüzden bir oyun değiştirici olacaklar ve pazarı önemli ölçüde genişletecekler" dedi.
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) henüz herhangi bir Bitcoin ETF’sine onay vermiş durumda değil. Hougan, düzenleyici kurumların şeffaf olmayan ETF'leri ve hatta fiziksel olarak desteklenen altın ETF'leri ile yüzleşmesinin bile yıllar aldığını kaydetti.
Hougan SEC’in bu konudaki hızını mizahi bir dilde eleştirerek, “Kimse SEC’i Lamborghini olmakla suçlamadı” dedi.
10'dan fazla fon sağlayıcısı önerilen Bitcoin ETF'lerinin onaylanmasını bekliyor. Ancak SEC başkanı Gary Gensler, düzenleyici kurumun temel olarak kripto paraya yatırım yapanlar yerine Bitcoin vadeli işlemlerine yatırım yapan fonları onaylamaktan daha rahat davranacağını belirtti.
Hougan, düzenleyici kurumların piyasa manipülasyonundan endişe duyduğunu söyledi. Kripto para uzmanı para birimini daha yüksek standartlarda tuttuklarını, zira hala çok riskli bir yatırım olduğunda birçok insanın bu alana gelmesinden endişe duyduklarını da sözlerine ekledi.
Hougan, Bitcoin'in temel blockchain teknolojisinin kripto para birimini göndermek veya almak gibi sadece birkaç işlem yapabileceğini açıkladı. Ancak kripto uzmanı Ethereum’un borç verme aracısı olarak hareket etmeye, borsada işlem görmeye ve hatta dijital sanatlara ev sahipliği yapmaya dahi programlanabilir olduğunu vurguladı. Ancak Bitcoin’in Ethereum'dan daha değerli olmasının sebebi Hougan’a göre arayüzünün Ethereum'unkinden daha güvenli olması ve Ethereum’un daha genç bir teknoloji olması.
Kripto uzmanı "Bunların para birimi olduğu fikrini kırmamız ve bunun yerine yeni şeyler yapmamıza olanak sağlayan teknolojiler olarak düşünmemiz gerekiyor. Sonrasında ya bu teknolojileri değerlendirip en iyi olduğunu düşündüğünüz yatırıma karar verebilirsiniz ya da bir endekste çeşitlendirilmiş bir sepet satın alabilirsiniz" dedi.
Kripto paralarda sosyal medya fenomenlerinin etkisi
Çin’in en büyük kripto borsası hesapları kapatıyor
JP Morgan CEO'su: Bitcoin 10 katına çıkabilir, ama ben almam
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.