BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paralarda yüz yüze alım satım dönemi----

Kripto paralarda yüz yüze alım satım dönemi

Kripto paralarda yüz yüze alım satım dönemi
28 Ekim 2021 - 17:53 www.finansgundem.com

Son dönemde Bitcoin ve diğer kripto paralardaki yükselişle birlikte, yüz yüze kripto para alım satım dönemi başlıyor. Kripto para büroları yüz yüze verilen hizmetin kripto paralara olan yatırımcı güvenini artırdığını söylüyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin Ontario eyaletinde döviz bürosuna benzeri bir kripto para alım satım merkezi açıldı. Coin Nerds isimli şirket, müşterilerine daha önce karşılaşmadıkları bir hizmet sunuyor: Yüz yüze kripto para alım satımı. 2018 yılında açılan kripto para bürosunun sahipleri, dijital dünyanın dışında da kripto para alım satımı yapılabileceğine inanıyor. Coin Nerds CEO’su Adam Hack, “herkesin bu dijital ekosisteme dahil olabilmesine imkan tanıyoruz.

Aynı zamanda self servis online hizmetlerin kullanım zorluklarına da sahip değiliz. İleri yaştaki kişiler teknoloji bariyerlerine takılabiliyor” dedi. Yüz yüze kripto para alım satımı sağlayan şirketlerin hepsi birbirinden bir miktar farklılık gösteriyor. Ancak ortak noktaları müşterilerin nakit, kredi kartı ya da havale yöntemiyle çeşitli kripto paraları satın alabilme imkanı tanıyor olmaları.

Wall Street Journal’ın haberine göre bu şirketler müşterilerine aynı zamanda farklı kripto paralar hakkında bilgi de vererek, yatırımcıların mobil uygulama üzerinden kontrol edebileceği dijital cüzdanlarını nasıl kullanacağını öğretiyor. Müşteriler kripto paralarını nakde çevirmek istediklerinde, bunu da büroda bulunan görevliler gerçekleştiriyor. Bürolarda her işlem için %0,99 ila %5’lik bir komisyon ücreti alınıyor. Bu rakam ise online kripto para alım satım hizmeti veren şirketlerin üzerinde.

Şirketin sahipleri fiziki büroların kripto para alım satım deneyimini geliştirdiğini söylüyor. Bu işlem genellikle birçok kişi tarafından Coinbase ya da Binance gibi şirketlerin sağladığı online platformlardan gerçekleştiriliyor. Bu tür platformlar Hack’e göre kripto para piyasalarına alışık olmayan kişiler için engelleyici olabiliyor. Hack, “zaman zaman insanlar mobil uygulamalardan 500 ila bin dolarlık kripto para alımı yapıp, daha sonra sistemi karmaşık bulduğu için bırakabiliyor” dedi.

Ancak Coin Nerds’te müşteriler bir sorun yaşadığında neredeyse anında bir uzmanla görüşebiliyor. Bunun aksine online platformlar, müşteri şikayetlerini yanıtlamada gecikebildikleri için eleştiri odağı haline geliyor. Aynı zamanda fiziki bir alım satım bürosu, kripto para sektörüne şüpheyle yaklaşanların dahi güven duymasını sağlıyor. Fransa’nın fiziki kripto para bürosu Comptoir des Cybermonnaies Kurucusu Baptiste Lac, “yeni bir müşteri geldiğinde, bu müşteri özellikle de geleneksel bir yatırımcıysa, güvenli bir kurum olduğumuzu ve Fransa’nın düzenleyicileri tarafından bize lisans verildiğini görebilir” dedi.

Devamında, “online platformlarda yatırmayı güvenli bulmadıkları miktardaki paraları, burada yatırabilirler” ifadesini kullandı. Coin Nerds’ün aksine Comptoir des Cybermonnaies nakit kabul etmiyor. Zira şirket kara para aklama faaliyetlerine maruz kalmak istemiyor. Ancak Hırvatistan’da bulunan Bitcoin Store, kripto para alımlarında nakit kabul ediyor. Euro Bölgesi’nin bir parçası olmayan Hırvatistan, nakdin oldukça fazla kullanıldığı bir ülke.

Aynı zamanda Hırvatistan’da bankalara karşı bir güvensizlik de hakim. Bitcoin Store’un bir online platformu da bulunuyor. Bununla birlikte kullanıcıların banka kartı ya da nakit kullanarak kripto para alım satımı yapmasına imkan tanıyan kripto ATM’leri de tüketiciler için bir başka alternatif. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz ay Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden El Salvador’da 200 kripto ATM’si bulunuyor.

Vatandaşlar kripto fonlarını nakit olarak, ülkenin resmi Bitcoin cüzdanı markası Chivo’nun 50 şubesinden de çekebiliyor. 

ABD’de ise 24 binin üzerinde kripto ATM’si bulunuyor. Ancak alım satımların yüz yüze yapılması halen sıra dışı bir pratik olmaya devam ediyor. Özellikle de ABD ve Batı Avrupa’da dijital bankacılık oldukça yaygın ve finansal kurumlara duyulan güven yüksek. Bu nedenle internete erişim konusunda da bir sorun yaşamayan nüfus online platformlardan alım satım yapabiliyor.

Yine de fiziki kripto para alım satım büroları iyi bir yıl geçirdiklerini söylüyor. Comptoir des Cybermonnaies’in işlem hacmi 2019 ve 2020 yılları arasında altı kat arttı. Coin Nerds ise gelecek yıl Toronto’da yeni bir şube açacak. Hack, “dijital bir devrim gerçekleşecek ve herkesin ekosistem içinde yer alması gerekecek” dedi. devamında, “birçok kişi halen konuyu algılamaya çalışıyor ve nasıl kullanılacağını öğrenmeleri gerekiyor” ifadesini kullandı.

Starling Bank CEO’su: Açık bankacılık tam bir hayal kırıklığı

 

Kayıp olan göktaşı açık artırmada satışa çıktı

 

Ethereum’un fiyatını üç katına çıkaracak beklenti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)