Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Yapılan son bir araştırmaya göre 2022 yılında kripto blockchain bilgisayar korsanları 700 milyon dolara yakın varlığı eline geçirdi. Araştırma raporunda Solana’nın ve Binance’in blockchain ağlarına yapılan saldırıların bu kayıpların yarısından fazlasına neden olduğu belirtildi.
Insider’ın haberine göre araştırma raporunda siber suçluların yılın ilk üç ayında 72 saldırıda 682 milyon dolar ele geçirdiği açıklandı. Çalınan varlıkların neredeyse 500 milyon dolarlık kısmın Solana ve Binance ağlarının hacklenmesi sonucu ortaya çıkan kayıplar. Atlas VPN’in gerçekleştirdiği araştırmada bu kayıpların 400 milyon dolarlık kısmı Solana’da ve 100 milyon dolarlık kısmı Binance ağında görüldüğü belirtildi.
NFT’ler 20 saldırı ile hackerların en büyük hedefi olarak öne çıktı. Söz konusu varlıklardaki kayıp ise yaklaşık 49 milyon dolar. Raporda bazı bilgisayar korsanlarının kurbanların NFT’lerini çalmak için Discord üzerinden kimlik avı saldırıları gerçekleştirdiği belirtildi.
Atlas VPN’den yapılan açıklamada, “Yeni kripto ağlarının yükselişiyle siber suçlular da yararlanabilecekleri daha fazla hedef elde ediyor. Buna ek olarak yükselişe geçen NFT trendi sektöre daha fazla dolandırıcıyı çekti” ifadelerine yer verdi.
Araştırmada parasal kayıplar, saldırı gerçekleştiğinde belirli bir kripto para biriminin dönüşüm oranına göre hesaplanıyor.
İlk çeyrekte kripto ağlarına gerçekleşen saldırılar sırasında Solana ağı 4 kez, Binance ağı ise 12 kez hacklendi. Solana ve diğer merkezi olmayan finans (DeFi) ağları arasındaki bir iletişim köprüsü olan Wormhole, bu yılın Şubat ayındaki en büyük hacker saldırısının hedefi oldu. Atlas VPN’den yapılan açıklamada, “Ağdaki imza doğrulama güvenlik açığından faydalanan bir saldırgan Wormhole’dan geçiş yapan 334 milyar dolar değerindeki 120 bin Ether’i Solana ağında ele geçirdi” ifadelerine yer verildi.
Ethereum ağı 2022 yılında 16 hacker saldırısına maruz kaldı ve yaklaşık 25 milyon dolar kaybetti. Kripto ağı geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde de aynı sayıda bilgisayar korsanlığı faaliyetine maruz kaldı ve hackerlar için en büyük hedef haline geldi.
Kripto borsaları ise yıl başından bu yana üç kez hacklendi ve saldırılar sonucu 42 milyon dolar kaybedildi. Blockchain'deki diğer hack türleri 9 farklı örnekte 52 milyon dolar zarara sebep oldu.
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Blockchain ile ilgili hacker saldırılarının çoğunluğu, siber suçluların proje kodundaki kusurlardan yararlanmasıyla ortaya çıkıyor. Başarılı bir hacker saldırısı, kripto platformlarındaki içerik üreticileri ve yatırımcılar için büyük kayıplara neden olabilir.
Araştırmada Blockchain kaynaklı hack’lerin 2022'nin ilk çeyreğinde rekor seviyeye ulaştığı ve geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla %118'lik bir artış görüldüğü belirtildi. Araştırmaya Mart ayının sonuna doğru gerçekleşen 615 milyon dolarlık tarihin en büyük kripto para vurgunu ise dahil değil.
Atlas VPN’den yapılan açıklamada, "Büyüyen kripto para piyasası sadece teknolojiyle ilgilenen düzgün insanları değil, aynı zamanda onu kullanmak isteyen siber suçluları da cezbediyor" denildi.
Kayıtlara geçen en büyük kripto para soygunu!
AB Parlamentosu'ndan Bitcoin'e darbe
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.