BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKremlin'den Kiev'e yalanlama----

Kremlin'den Kiev'e yalanlama

Kremlin'den Kiev'e yalanlama
09 Temmuz 2024 - 14:07 www.finansgundem.com

Kremlin, Ukrayna'daki sivil hedeflere yönelik saldırı suçlamalarını yalanladı. Rusya Savunma Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı.

Rusya'nın Ukrayna'daki askeri noktalara gerçekleştirdiği kapsamlı füze saldırısında Kiev'deki bir çocuk hastanesinin vurulduğu iddialarını Kremlin reddetti. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rus ordusunun yalnızca Ukrayna'nın stratejik altyapısını ve askeri kapasitesini hedef aldığını belirtti.

Haberrus'un haberine göre, bir gazetecinin Kiev'deki bir çocuk hastanesinin yıkılmasıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Peskov, sivil hedeflere saldırmadıkları konusuna vurgu yaparak, kritik altyapı tesislerine, askeri hedeflere, öyle ya da böyle, rejimin askeri potansiyeliyle bağlantılı olarak saldırılar gerçekleştirildiğini, Kiev’deki çocuk hastanesi örneğinde ise daha önce de benzer şekilde Kiev’e konuşlandırılan Batılı hava savunma sistemi füzelerinin düzensiz çalışması sonucu yaşandığını iddia etti.

20 ölü, 100'e yakın yaralı

8 Temmuz öğleden sonra Kiev'de bir dizi patlama duyuldu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Kiev'in yedi bölgesine roket enkazının düştüğünü ve "Okhmatdet" çocuk hastanesine bir füzenin isabet ettiğini bildirdi. Saldırılarda ülke genelinde 20 kişinin öldüğünü, 100'e yakın kişinin de yaralandığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da sivil hedeflerin kasıtlı olarak vurulduğu yönündeki açıklamaların "kesinlikle asılsız" olduğunu vurguladı. Bakanlığa göre, Ukrayna hava savunma füzesinin düşmesi nedeniyle sivil nesneler hasar gördü. Bakanlık açıklamasında, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait hava üslerinin ve Ukrayna askeri sanayi tesislerinin vurulduğu belirtildi. TASS'a göre, saldırının hedeflerinden biri Kiev askeri fabrikası "Artem"deki bir depoydu.

Saldırıya ilişkin görüntüler yayınlandı

Rus füzelerinin Kiev’deki Artem askeri mühimmat fabrikasına düzenlediği saldırı anına ilişkin yayınlanan görüntülerde Rus füzelerinin ardı ardına askeri hedefleri vurduğu görülüyor. Askeri uzmanların füzelerin boyut ve ebatlarına ilişkin yaptığı analizlerde çocuk hastanesinde düşen füzenin Patriot hava savunma sistemi bataryasından çıkan füze ile örtüştüğü iddia ediliyor.

resim tanımı girin

Rusya Savunma Bakanlığı: Gerçeği yansıtmıyor

Ukraynalı yetkililerin, bu saldırıların sivil altyapıya yönelik düzenlendiği yönünde açıklamalar yaptığına dikkat çekilen bakanlık açıklamasında, "söz konusu açıklamaların gerçeği yansıtmadığı" ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Kiev'de yayımlanan çok sayıda fotoğraf ve görüntü, yıkımların Ukrayna'ya ait savunma sistemi füzesinin düşmesi sonucu oluştuğunu gösteriyor. Kiev yönetimi, her seferinde NATO zirvesi öncesi histeriye kapılıyor. Bu tür provokasyonların amacı, Kiev yönetiminin finanse edilmesini ve savaşın son Ukraynalıya kadar devam etmesini sağlamaktır."

Ukrayna, Rusya'ya ait Ukrayna, Rusya'ya ait "Su-25" tipi savaş uçağını düşürdü

 

Rusya'dan Kiev'e yoğun füze saldırısıRusya'dan Kiev'e yoğun füze saldırısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)