<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık'Kredilerde eş rızası şartı değişmeli'----

'Kredilerde eş rızası şartı değişmeli'

'Kredilerde eş rızası şartı değişmeli'
03 Eylül 2012 - 10:51 www.finansgundem.com

Allıoğlu, 'ticari kredilerde eş rızası şartı'' içeren Borçlar Kanunu'nun, mutlaka revize edilmesi gerektiğini söyledi

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı Nezih Allıoğlu, Borçlar Kanunu'ndaki ''eş olmadan kredi kullanılmaması'' şeklindeki düzenlemenin, 1 Temmuz'dan bu yana çok ciddi sıkıntılara yol açtığını belirterek, ''Sadece ticari yaşamı değil, aile yaşamını da sekteye uğratan bu uygulamanın mutlaka değiştirilmesi gerekiyor'' dedi.
Allıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemde ''ticari kredilerde eş rızası şartı'' içeren Borçlar Kanunu'nun, bu yönüyle mutlaka revize edilmesi gerektiğini, değişiklik için yasama yılının beklenmesinin sıkıntıyı daha da arttıracağını öne sürdü.
Kredi kullanımında eş rızasının alınması yönündeki düzenlemenin yürürlüğe girdiği 1 Temmuz 2012 tarihinden bu yana işadamlarının elinin kolunun bağlandığını belirten Allıoğlu, şunları kaydetti:
''Bankalar tüm ortakların eşlerinden imza istiyor ve eşlerden biri yoksa işlem yapmıyor. Sadece ticari yaşamı değil, aile yaşamını da sekteye uğratan bu uygulamanın mutlaka değiştirilmesi gerekiyor. Büyük ihtimalle aceleye getirilerek, iş dünyasının görüşleri alınmayarak Meclis'ten geçirilen bu düzenleme nedeniyle ticari hayat sekteye uğramış, basit bir kredi alımında dahi bankalar kırk dereden su getirerek, işadamlarına zorluk çıkarır hale gelmiştir. Eş rızası şartının, özellikle yaptığı iş, bankalarla çalışmayı gerektiren işadamları için adeta kabus oldu. Bu düzenleme yalnızca işadamları için değil eşleri için de eziyete dönüşmüştür. Her an imzasına ihtiyaç duyulabilen eşler ne yapacağını bilemez haldedir. Hem iç hem de dış ticareti olumsuz yönde etkileyen bu düzenlemenin, revize edileceği yönünde bilgiler gelmektedir. Kabinedeki bazı bakanlarımızın bu yöndeki açıklamaları umut verse de TBMM'nin ekim ayında açılacağı düşünülürse yeni düzenleme için geç kalınacağı ortadadır. İş yaşamında hız çok önemlidir ve bırakın haftaları, saatlerin bile önemi vardır. Bu anlamda yasama yılı açılmadan bir şekilde sorunun giderilmesi yönünde harekete geçilmesi gerekmektedir.''

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Korhan Güçoğlu05 Eylül 2012 11:38

    Sayın yorumcu, konunun bankacılık açısından muhakkak haklı nedenleri vardır. Konu doğru bilgiler üzerinden tartışılsın. Kimse ticari kredi için eş teminatı istemiyor. Kişisel fefalet konusunda da eşlerin böyle bir hakkı olmalı zaten diye düşünüyorum. Ters bir durumda olan tüm aileye oluyor.

  • Kefalet05 Eylül 2012 10:04

    Sayın Güçoğlu, Türkiye'de bilançolar gerçeği yansıtmadığı için şirketin kendi varlıkları genelde yeterli olmuyor. Ayrıca Türkiye'de halen yeterli sermaye birikimi yok, nedenlerden biriside bu olabilir.

  • Korhan Güçoğlu04 Eylül 2012 21:32

    Çok ilginç bir ülkeyiz. Kimse nedense olayın esasını tartışmıyor. Bankalar neden ticari krediler için kişisel kefalet istiyorlar? Tartışılması gereken konu bu. Yasa değil...