BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Kredide kefilliğinde eş rızası kalksın'----

'Kredide kefilliğinde eş rızası kalksın'

'Kredide kefilliğinde eş rızası kalksın'
12 Şubat 2013 - 07:37 www.finansgundem.com

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, kredi kefilliğinde eşin rızasının kaldırılması için kanun teklifi verdi

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in, Türk Borçlar Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifi, evli çiftlerden birisinin, bir krediye kefil olabilmesi için eşinin rızasının şart kılınması ve bankaların bu rızanın olduğuna yönelik noter aracılığıyla düzenlenen muvafakatnameleri istemesi uygulamasını yürürlükten kaldırıyor.
Teklifin gerekçesinde, Türk Borçlar Kanunu’nda yapılan düzenlemeyle, tüzel kişiliklerin kredilendirilmesi sürecinde kefil olanlardan eşlerinin rızasının alınmasına yönelik değişikliğin, eşler arasında ciddi tartışmalara neden olduğu belirtildi. Düzenlemenin, beklenilenin aksine aile bütünlüğüne zarar verdiği; kişilerin, sadece mevcut kredi ilişkilerini devam ettirebilmek için eşlerinden boşandığı ya da boşanma davası açmak durumunda kaldığı ifade edildi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Akgün12 Şubat 2013 09:46

    Ticari İşletmelerin kredi çalışmalarından bihaber olan ve uzman vasfı taşımayan kişilerin yaptığı bir kanun. Çok yanlış bir uygulama. Gerçek kişi yine kendi sahibi olduğu tüzel kişi firmaya kefalet veriyor. Her seferinde eşini evden al gel hem patrona hem bankaya hemde eşlere ayıp.

  • Duğukan12 Şubat 2013 09:32

    Chp vekili doğru teklifte bulunmuş herkes hür iradesiyle karar vermeli her konuda olmalı