Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bankacılık sektörünün toplam kredi hacmi 1 haftada yüzde 0,94 oranında arttı ve 1 Haziran 2012 itibarıyla 739 milyar 959 milyon lira oldu. Kredi hacmi 25 Mayıs'ta 733 milyar 50 milyon lira düzeyindeydi. Kredi hacmindeki rakamsal artış ise 6 milyar 909 milyon lira oldu.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) haftalık bültenine göre, mali kesime verilen kredilerin toplamı bu dönemde yüzde 3,36 artarak, 14 milyar 859 milyon liradan 15 milyar 358 milyon liraya çıktı.
Bankacılık sektörünün mali kesim hariç toplam kredi hacmi de 1 Haziran 2012 itibarıyla 676 milyar 53 milyon lira olarak belirlendi. Söz konusu rakam 25 Mayıs itibarıyla 670 milyar 307 milyon lira idi.
Mali kesim hariç sektörün spot kredi toplamı ise bir haftada yüzde 0,12 arttı ve 85 milyar 546 milyon liradan 85 milyar 650 milyon liraya yükseldi.
-Tüketici kredileri-
Katılım bankaları dahil, mali kesim hariç tüketici kredileri de yüzde 0,59 oranında artış gösterdi. Tüketici kredileri 175 milyar 687 milyon liradan 176 milyar 717 milyon liraya çıktı.
Bir haftalık süreçte taksitli ticari krediler toplamı da 79 milyar 506 milyon liradan 80 milyar 556 milyon liraya yükseldi. Taksitli ticari kredilerdeki oransal artış yüzde 1,32 oldu.
Bireysel kredi kartları kullanım tutarı ise 1 Haziran itibarıyla 61 milyar 692 milyon lira olarak hesaplandı. 25 Mayıs'ta 59 milyar 920 milyon lira olarak belirlenen söz konusu tutar, bir haftalık süreçte yüzde 2,96 oranında artış gösterdi.
ne zaman bu artışlar eksiye dönerse bişiyler iyiye gidiyor demektir.ama her geçen gün rakamlar dahada artıyor.milleti faiz batagına çekmenin elindeki avucundakini almanın.boynundaki altınlara göz dikmenin bir sınırı olmalı.devlet kendine gelip.bu işe dur demesi lazım.bu bankalar batarsa bunun çeremesini yine bu vatandaş çekecek.Bankaların bu derece para dagıtması sonra batıncada yardım alması hiç adeletli degil.o zaman batan esnafada batan memura işciyde yardım edilmelidir.devlet adalet dagıtmakla yükümlü.bir kısmı para içinde yüzdürüp.bir tafafıda zul etmeye hakkı yok.sonumuz ispanyadan yunanistandan daha beter olacak gibi görülüyor.kişi başı 1,14 kredi kartı kişi başıda 1200 tl kredi ödüyoruz.1990 lı yıllarda bankalar paranıza para katalım diyorlardı.şimdi ise borcunuza borç katalım gelin kredi kartı kredi verelim reklamı yapıyorlar.hangisi daha güzel paranıza para veren mi yoksa borcunuza borç katan bankamı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.