Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bankalararası Kart Merkezinin (BKM) ağustos ayı verilerinde göre, Türkiye'de 57,8 milyon kredi kartı ve 114 milyon da banka kartı olmak üzere 171,8 milyon adet kart bulunuyor. Kredi kartı sayısı, bu yılın ağustos ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla değişmezken, banka kartı sayısında yüzde 2 artış görüldü.
Banka kartları ve kredi kartları ile ağustos ayında toplam 51,2 milyar liralık ödeme yapıldı. Böylece hem kredi kartı hem de Banka kartı bazında bugüne kadar gerçekleşen en yüksek ödeme tutarına ulaşıldı.
Söz konusu tutarın 46,7 milyar lirasında kredi kartları, 4,5 milyar lirasında ise banka kartları kullanıldı. Önceki yılın ağustos ayına kıyasla büyüme oranı, banka kartıyla ödemelerde yüzde 30, kredi kartıyla ödemelerde ise yüzde 10 oldu.
Geçen yılın ağustos ayında kredi kartlarıyla 42,6 milyar lira ve banka kartlarıyla 3,4 milyar lira ödeme yapılmış, böylece toplam kartlı ödeme tutarı 46 milyar lira düzeyinde gerçekleşmişti.
KURBAN BAYRAMI'NDA KARTLARLA 2,7 MİLYAR LİRALIK ÖDEME YAPILDI
Banka kartları ve kredi kartları ile 12-15Eylül'e denk gelen Kurban Bayramı'nda 2,7 milyar liralık ödeme yapıldı. Bu rakam, 24-27 Eylül 2015 Kurban Bayramı dönemine kıyasla kartlı ödemelerde yüzde 15 büyüme olduğuna işaret etti.
Öte yandan, Kurban Bayramı'nda toplam kartlı ödemelerin ağırlıklı olarak market, akaryakıt ve giyim sektörlerinde yapıldığı görüldü. En fazla harcama yapılan market sektörü, toplam kartlı ödemelerin yüzde 18'ini oluştururken, akaryakıt istasyonları yüzde 15'ini, giyim sektörü ise yüzde 11'ini oluşturdu. Yemek ve konaklama da kartlı ödemelerin sırasıyla yüzde 8 ve yüzde 7'sini oluşturarak, Kurban Bayramı'nda en fazla harcama yapılan sektörler arasında yer aldı.
Miktarsal bazda bakıldığında, Kurban Bayramı döneminde markette 496 milyon liralık, akaryakıt istasyonlarında 420 milyon liralık, giyimde yüzde 299 milyon liralık, yemekte 214 milyon liralık ve konaklamada 181 milyon liralık kartlı ödeme yapıldığı görüldü.
BKM verilerine göre, ağustos ayı ve Kurban Bayramı döneminde kredi kartı ve banka kartı ile yapılan ödeme tutarları ve bunun sektörel dağılımı şöyle:
Bankacılık sisteminde mevduat ve krediler arttı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.