Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Mastercard İsveçli fintek şirketi Doconomy ile yürüttüğü ortak bir projeyle satın alınan ürünler üzerinden karbon ayak izini takip etme seçeneği oluşturuyor. Karbon ayak izi hesaplaması uygulama programıyla entegre edilerek dünyanın dört bir tarafındaki bankalara sunulacak.
Ödeme şirketinin söz konusu hamlesi Kovid-19’un tüm dünyada sürdürülebilirlik uygulamalarını düşünmesi konusunda ilham yarattığı bir dönemde gerçekleşti.
Finextra’nın haberine göre Mastercard tarafından 24 ülkeden 25.000'den fazla kişi üzerinde yapılan bir anket, katılımcıların %54'ünün karbon ayak izlerini azaltmayı artık daha önemli gördüğünü gösteriyor. Anket katılımcıları arasında Z kuşağının %58'i ve Y kuşağının %65’i eylemlerinin çevreyi geniş çapta etkileyebileceği konusunda daha bilinçli hale geldiğini gösteriyor.
Mastercard ve Doconomy’nin oluşturduğu hesaplamalar bağımsız Aland Endeksi’nin rakamlarıyla destekleniyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre karbon ayak izi uygulaması kolay anlaşılırlık sağlamak amacıyla üretilen karbondioksiti emmek için gereken ağaç sayısı veya daha sürdürülebilir bir yaşama dair ipuçlarıyla gibi bankaların ekleyeceği içeriklerle desteklenebiliyor.
Müşteriler ayrıca Mastercard’ın orman restorasyonu projesi “Paha Biçilemez Gezegen Koalisyonu”na bağış yapabiliyor veya bağış için kartlarındaki puanlarını kullanabiliyor.
Mastercard'ın Baş Dijital Sorumlusu Jorn Lambert konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:
"Mastercard Karbon Hesaplayıcısı, tüketicileri satın aldıkları karbon ayak izi hakkında bilgilendirme yapar. Böylece müşteriler daha dikkatli harcama kararları alabilir ve orman restorasyonu için katkıda bulunabilir. Sürdürülebilirliği işimizin dokusuyla birleştirerek, çevre için olumlu bir değişim yaratmak amacıyla ağımızın gücünü ortaya çalışıyoruz ve milyarlarca tüketiciye ve iş ortağına ulaşmayı hedefliyoruz."
Yatırım devleri ESG fonlarından vazgeçmiyor
Finans yöneticileri dijital varlıkları görmezden gelemez
Ekonominin yeni gündemi sürdürülebilir normalleşme
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.