BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKredi kartıyla kira ödemek ne kadar mantıklı?----

Kredi kartıyla kira ödemek ne kadar mantıklı?

Kredi kartıyla kira ödemek ne kadar mantıklı?
21 Haziran 2024 - 17:51 www.finansgundem.com

İnternet bankacılığının gelişmesi ve ödeme alışkanlıklarının değişmesiyle kira ödemelerinin de kredi kartıyla yapılması bir seçenek haline geldi. WSJ haberinde uzmanlar bu seçeneğin uygulanabilirliğini tartışıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kredi kartı puanları çoğu tüketicinin kart ödemelerini tercih etmesinde en önemli sebeplerden biri. Ev sahiplerinin ve diğer satıcıların nakit ödemelerden uzaklaşması ile kredi kartları da ödeme seçeneklerinden birisi haline geldi. Ancak Wall Street Journal’ın haberine göre bu tüketiciler için mutlaka iyi bir seçenek anlamına gelmiyor.

Kredi kartı puanları tüketicilerin ödediği komisyon ücretleriyle ve bakiye taşıyan tüketicilerin her ödediği ek faiz ücretleriyle finanse edilir. Kira ödemelerinde ise ücretler genellikle kart sahiplerine yansıtılır. Kredi kartı komisyonları çok yüksek seviyelere kadar ulaşabileceğinden kredi kartlarının geri ödemeleri veya mil ödemeleri bu masrafı karşılayamayabilir.

The Points Guy’ın Kurucusu Brian Kelly konuyla ilgili açıklamasında, “2 sent verip 1 sent almayı kabul eder miydiniz?” diyor ve kart harcamalarından sağlanan ödüllerin nadiren masrafları karşıladığına dikkat çekiyor.

Ancak bazı istisnalar da var. WSJ haberine göre ABD bankası Wells Fargo yeni oluşturduğu bir kredi kartında kart sahiplerine kira ödemeleri için seyahat ödülleri veriyor ve işlem ücretlerinden feragat ediyor. Ayrıca, bazı kartların sunduğu kayıt bonusları ve avantajlarıyla, faturalarınızı öderken puan kazanmayı değerli hale getirebilir.

Puanların ötesinde

Puanlar, uçuş milleri ve geri ödeme teklifleri genellikle ödenen ücretleri dengelemek için çok küçüktür, ancak diğer kart avantajları bunu değerli kılabilir.

Birçok kart, aylık ödülleri gölgede bırakan avantajlar ve kayıt bonusları sunar. Kredi kartı aldıktan sonraki ilk birkaç ay içinde belirli bir miktar para harcarsanız, tüm tatiliniz için yeterli kazanabilirsiniz. Kira gibi büyük bir harcamayı kartla ödeyebilmenin işe yarayabileceği yer de tam burasıdır. Bu ödemelerle ilişkili bir ücret ödense dahi kâra geçeceğiniz bir eşiğe ulaşmanız mümkün olabilir.

Riskler ve ödüller

Kira ödemelerinin mantıklı olması için en kritik nokta kart bakiyenin geciktirilmeden ödenmesi. Matematik ne kadar işe yarasa da kartınızda borç biriktirmek elde edebileceğiniz avantajı ortadan kaldırabilir.

Kredi kartı bakiyesinin bir sonraki aya ertelenmesi bir sonraki ödeme döneminde ek masrafların ortaya çıkmasına sebep olacaktır. Ayrıca yüksek kira harcamaları kredi kartı limitinizi tüketebilir ve biriken borçlar kredi limitinize de zarar verebilir.

NerdWallet Kredi Kartı Uzmanı Sara Rathner, “Kart puanlarını kovalıyorsanız ancak borçlanıyorsanız puanlarınızın değerini tüketeceksiniz” uyarısında bulundu.

 

ABD'de konut satışlarında düşüş sürdü

 

Almanya'da konut fiyatlarında düşüş sürüyor

 

Kredi kartı adedi mayıs ayında yüzde 15 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)