Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Merkez Bankası, Mart ortasında Ramazan Bayramı haftasından hemen önce kredi kartlarından ve kredili mevduat hesaplarından nakit çekim faizini %5’e yükseltti. 16 Mart’ta yürürlüğe giren bu faiz oranı, kredi kartından nakit çekimleri doğrudan etkiledi. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, Mart ayında kredi kartından nakit çekim %26,32 düşüşle 89.34 milyar liraya indi.
Ekonomim'den Şebnem Turhan'ın haberinde 16 Mart’ta yapılan değişiklikle, aylık azami akdi faiz oranının %4,42’den %5’e artırılığına değinilirken bu artışın özellikle Ocak ve Şubat aylarında kredi kartından nakit çekim rekor seviyelere ulaşmışken gerçekleştirilmesinin kredi kartı nakit çekimlerinde frene basılmasına neden olduğuna değinildi. 16 Mart'ta %5 faizin devreye girmesiyle Mart ayında kredi kartından nakit çekim %26,32 azaldı ve 89.34 milyar liraya düştü. Nakit çekim işlem adedi de Şubat ayına göre %18,44 azaldı. Faiz artışının etkisinin Nisan ve Mayıs aylarında da devam etmesi bekleniyor.
Kredili mevduat hesaplarında ise artış devam ediyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bireysel kredili mevduat hesapları bakiyesi 3 Mayıs itibariyle 237 milyar 320 milyon liraya yükseldi. 16 Mart'ta faizin %5'e yükselmesiyle Nisan'ın ilk haftasında %3,67’lik bir düşüş olsa da, takip eden haftalarda %5,5’in üzerinde haftalık artışlar görüldü. 3 Mayıs itibariyle bir önceki haftaya göre %2,3’lük büyüme gerçekleşti. Tüzel kişilerin KMH bakiyesi ise aynı haftada %3,9 artışla 122 milyar 841 milyon liraya yükseldi.
Nakdi krediler 14 trilyon TL’ye yaklaştı
Kredi kartı kullanımında kritik detaylar
Evlilik kredisi ödemeleri 21 Mayıs’ta başlıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.