BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKredi kartında liderlik kavgası büyüyor----

Kredi kartında liderlik kavgası büyüyor

Kredi kartında liderlik kavgası büyüyor
20 Ocak 2010 - 22:22 www.finansgundem.com

Bonus Kart'ın kart sayısında ve kart cirosunda World Kart'ın geçtiğine ilişkin haberimiz üzerine Yapı Kredi Bankası "Lider Biziz" açıklaması yaptı. Ancak ortaya rakiplerinkiyle birlikte kıyaslamalı veri koyan yok. Finans Gündem BKM'yi verileri kamuoyu ile paylaşmaya çağırıyor. İşte Yapı Kredi'den...

WORLD, 18 YILLIK LİDERLİK GELENEĞİNİ BOZMADI!

Türkiye’nin ilk kredi kartı markası World, 2009 yılını da lider tamamladı. 18 yıldır devam eden sektör birinciliğini ve büyümesini 2009’da da sürdüren World, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, geçtiğimiz seneyi kredi kartı kullanım cirosunda yüzde 21,4’lük payla kapatarak, Türkiye’deki kredi kartı kullanıcılarının yine bir numaralı tercihi oldu. Hem alışveriş harcamalarında hem de nakit çekim işlem hacminde en yüksek ciroya ulaşan World, müşteri bağlılığı, yaygın üye işyeri ağı ve bu alandaki güçlü işbirlikleriyle liderliğini korudu.

Yine BKM verilerine göre, Üye İşyeri POS cirosunda yüzde 22,1’lik pazar payıyla Aralık 2009’u lider olarak kapatan Yapı Kredi, Aralık ayında 4 milyar TL kullanım hacmini aşarak bu alanda yeni bir rekorun sahibi oldu. 2009 yılında 360 bin POS adedine ulaşan Yapı Kredi sektördeki en büyük POS parkını yönetiyor.

Yapı Kredi Perakende Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer, Türkiye’nin en çok tercih edilen ve en büyük kredi kartı platformu World’ün yaygın üye işyeri ağı ile taksitlendirme ve puan kazandırma programlarındaki öncülüğü sayesinde 18 yıldır birinciliğini ve liderliğini kesintisiz sürdürdüğünü belirtti. 2009'un kriz yılı olmasına ve tüketicinin daha tedbirli davranmasına rağmen ciro bazında liderliğini sürdürdüğünün altını çizen Somer, “World'ün bu geniş platformu bize Türkiye’nin her yerinde, her kesime ulaşma imkanı sağlıyor. İlklerin markası olarak 2010'da da sektörü şekillendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan, World marka değeri ile dünya listelerine girebilmeyi başaran "tek Türk kredi kartı" oldu. Bankacılık sektörünün en etkin ve prestijli yayınlarından The Banker dergisi 2009 yılında dünyanın en değerli 10 kredi kartı markası arasında tek Türk markası olarak World’ü gösterdi. The Nilson Report'un Eylül 2009 raporunda yayımladığı sıralamaya göre de, 4.90 milyar dolarlık kredi büyüklüğüne ulaşan World "Türkiye’de birinci", Avrupa sıralamasında altıncı, dünya sıralamasında ise kırkıncı en büyük kart programı oldu.

Yapı Kredi’nin gençlik kartı olan Play ise 2009 yılında Visa Europe tarafından “En İyilerin En İyisi” ödülüne layık görüldü.



BONUS/WORLD REKABETİNDE KİM ÖNDE?

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)