BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredi kartına 750 lira vergi için yeni formül: Kademeli sistem----

Kredi kartına 750 lira vergi için yeni formül: Kademeli sistem

Kredi kartına 750 lira vergi için yeni formül: Kademeli sistem
17 Ekim 2024 - 10:17 www.finansgundem.com

Savunma için bir kaynak olarak 100 bin liralık kredi kartlarına uygulanan 750 liralık vergi, gelen tepkilerin ardından 2025 yılına ertelendi.

Savunma için bir kaynak olarak 100 bin liralık kredi kartlarına uygulanan 750 liralık vergi, gelen tepkilerin ardından 2025 yılına ertelendi. Ancak, masada yeni bir çözüm üzerinde çalışıldığı öne sürüldü. Kredi kartındaki 750 liralık ek ücretten vazgeçilmediği, aşamalı bir vergi düzenlemesi getirileceği ortaya kondu.

kredi kartına 750 liralık ek ödeme tartışmalara neden olmuş, gelen tepkilerin ardından hükümet geri adım atmış, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu yasa teklifi görüşmelerini 2025'e ertelemişti.

Kredi kartı sahipleri, limitlerini 100 bin liranın altına çekerken AK Parti, rafa kaldırdığı teklifle ilgili yeni bir formül düşünüyor. Türkiye gazetesinin haberine göre, yeni formül yüksek limite daha yüksek vergi ve kademeli sistem öngörüyor.

YÜKSEK VERGİ!

AK Partili vekillerce, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sunulan formülde yüksek limitli kartlardan daha fazla kesinti yapılması öneriliyor. Ayrıca, uygulamanın kademeli olarak hayata geçirilmesi gündemde.

Getirilen ek vergilerle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Bakan Şimşek savunma sanayi fonu getirileri ile çelik kubbe hava savunma sistemi inşa edileceğini açıklamıştı.

TÜKETİCİYİ KRİZDE EN ÇOK KREDİ KARTI MAĞDUR ETTİ TÜKETİCİYİ KRİZDE EN ÇOK KREDİ KARTI MAĞDUR ETTİ

 

Bakan Şimşek'ten limit vergisi açıklaması: Bir kuruşu bile bütçeye girmeyecekBakan Şimşek'ten limit vergisi açıklaması: Bir kuruşu bile bütçeye girmeyecek

 

Bankalar hazırlıksız yakalandı: 'Limit düşürme' kriziBankalar hazırlıksız yakalandı: 'Limit düşürme' krizi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)