Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM
Ortadoğu ve Afrika’nın lider finansal kuruluşu olan Qatar National Bank (QNB) Group’un bu yılın haziran ayında satın alma sürecinin tamamlanmasının ardından kurumsal kimliğini yenileyen Finansbank, 20 Ekim 2016 tarihinden itibaren QNB Finansbank adıyla faaliyet göstermeye başladı.
Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras ve Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu bugün Kristal Kule’de basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Kahvaltı sonrası soruları yanıtlayan Aras, “Endonezya ve Mısır’a bankacılık ihraç edeceğiz” dedi. Temel Güzeloğlu ise “Kredi kartlarında bence hala çok ama çok fazla regülasyon var.” dedi.
Toplantıda konuşan QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, “Bankacılık sisteminde yenilikçiliği ile değişimin öncüsü olan Finansbank ve iştiraklerinin hisselerinin, QNB’ye satış sürecinin 15 Haziran’da tamamlanmasıyla bankamız için yepyeni bir dönem başladı. Bu yatırımla birlikte, 630’dan fazla şubemiz ve 12 binden fazla Finansçımızla bizleri Türkiye’nin en büyük beşinci özel bankası yapan başarı hikayemizde yeni bir sayfa açıldı. 50 yılı aşkın deneyime sahip olan QNB’nin Finansbank yatırımı; kendi tarihindeki en büyük yatırım olma özelliği taşıyor. Bu durum QNB’nin Bankamız’ın geleceğine duyduğu güvenin, her yıl artan büyüme potansiyelimizin ve umut verici bir geleceğin de bir kanıtı olarak bizleri motive ediyor” dedi. Aras, üç kıtada 30’dan fazla ülkeye yayılmış geniş ve etkin bir uluslararası ağa sahip olan QNB’nin Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı bankalar arasında en yüksek kredi notuna sahip banka konumunda olduğunu söyledi. Aras, 2013 yılından beri Global Finance Dergisine göre Dünyanın En Güvenli 50 Bankasından biri olan QNB’nin, Orta Doğu ve Afrika pazarındaki köklü geçmişi ve deneyiminin getireceği sinerjiyle Finansbank’ın, önümüzdeki dönemde kurumsal, ticari ve dış ticaretin finansmanında ölçek büyüterek Türkiye ekonomisine olan katma değerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.
Finansbank’ın bundan sonra QNB Finansbank adıyla faaliyetlerini sürdüreceği bilgisini veren Aras, “Artık QNB Finansbank olarak faaliyetlerimize devam edeceğiz. İsmimiz değişecek ancak müşterimize verdiğimiz hizmet kalitemiz daha da artacak. Başka bir ifadeyle QNB Finansbank olduk, gücümüze güç kattık” dedi.
Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras ve Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte o açıklamalar;
“ENDONEZYA VE MISIR’A BANKACILIK İHRAÇ EDECEĞİZ”
-Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras: Biz artık bankacılık know-how ihraç edeceğiz. Türkiye’nin bankacılığı hakikaten ihraç edilebilecek bir seviyede bankacılıktır. Yalnızca gelişmekte olan ülkelere değil, gelişmiş olan ülkelerde de bankacılık ihraç etmekte iddialıyız. Bizde Endonezya ve Mısır’a bankacılık ihraç edeceğiz.
Şu ana kadar 45 şubemizin logosu değişti. Kredi kartlarında da yenilemeleri geldikçe yeni logo olacak. Logo değişimimizin toplam maliyeti 20-25 milyon TL oldu. Bunun 10 milyon TL’si reklama gitti diyebiliriz.
-Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu: Geçenlerde katıldığım bir toplantıda Katarlı işadamlarıyla aynı masada oturdum. Katalı işadamları bir kere yatırımlar konusunda Türkiye ile çok ilgililer. Hatta yanımda oturan Karalı işadamı, “Türkiye’ye gelip de iş yapıp da para kazanmamak aptallıktır” dedi.
-Kredi kartı taksit limitleri konusundaki neler söyleyeceksiniz?
-Temel Güzeloğlu: Kredi kartlarında bence hala çok ama çok fazla regülasyon var. Hatta gereksiz seviyede regülasyon var. eğer Türkiye’de eğer bir konuda ayar kaçmışsa oda kredi kartı regülasyonudur.
Mesela limit regülasyonları, bakın bir müşterinin kredi kart limiti gelirinin dört katından fazla olamaz. Çok güzel. Bence bu regülasyon kalmalı. Ama bunu sistem seviyesinde toplamda dört katından fazla olamaz dediğimiz zaman sistemde şu oluyor. Müşterinin cebinde büyük kartlardan bir tanesi varsa ve limiti bloke ettiyse siz ikinci kartı müşterinin cebine koyamıyorsunuz. Dolayısıyla sitemi bir anda iki düopol haline çevirdi regülasyon. İki tane büyük oyuncunun pazar payları hep yukarıya gidiyor, geri kalanı hep aşağıya gidiyor. Bunun çözümü çok basit aslında limit dört maaş limiti risk üzerinden olacak. O zaman ben cebine kartı sokarım.
Mesela maaşın bin lira. Maksimum kredi kartı limitin 4 bin lira. Ben sana geldim limitini 4 bin lira yaptım. Ben diyorum ki bütün bankalar sana 4 bin liraya kadar limit versin. Ama sen kartı daha hiç kullanmadın. Kullandığın anda benden bin TL, öbüründen bin TL vs. Yani toplamın 4 bin TL’yi geçmesin. Yani limit bazında değil riskin bazında 4 bin olsun. Bunu da yapmak çok kolay. Amaç ne insanları 4 bin liradan fazla borçlandırmamak.
Enpara olarak kredi kartı çıkartacak mısınız?
-Temel Güzeloğlu: Evet önümüzdeki sene çıkartacağız.
-Borsadaki payınızı artırmayı veya borsadan çıkmayı düşünüyor musunuz?
-Ömer Aras: Buna tamamen QNB karar verecek.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.